Bliv ringet op
 Vi er der for dig - Også for pårørende & arbejdsgivere. 
   Telefon rådgivning er altid gratis, uforpligtende og anonymt. Kontakt os NU på TLF. 86 87 12 24   

ALKOHOL ABSTINENSER

 

- 4 ud af 5 af vore patienter kommer ud af deres misbrug. 

- Ring TLF. 86 87 12 24 og få råd om, hvordan du får din pårørende i behandling.

 

 

Alkoholisme kan beskrives som en forudsigelig udvikling over flere faser, begyndende med ”et problematisk” forhold til alkohol over ”et overforbrug” og til en egentlig ”afhængighed”, altså alkoholisme.

Den faktiske ”Afhængighed” kan igen beskrives i flere niveauer. En ”psykisk afhængighed” / ”Crawing”, altså trang til alkohol, der udvikler sig videre til en ”Fysisk afhængighed”. 

”Crawing” kan manifestere sig som lysten til at alkohol, forventningen om fyraftens-øllen eller det at ”feste igennem” i den forestående weekend eller ferie; men crawing kan også vise sig som fysiske symptomer, egentlige abstinenser på linje med abstinenser i forbindelse med narkomani.

På Behandlingscenter Søby Park indledes et behandlingsophold altid med konsultation ved en af vores læger. Her tages der også, i samarbejde med patienten, stilling til abstinensbehandling og omfanget heraf.

 

Symptomer på abstinenser af alkohol

Symptomerne på abstinenser spænder vidt, fra indre uro i den milde ende til det væsentligt mere ubehagelige og uudholdelige, hvor kroppen ryster, høj puls og blodtryk, svedige/klamme hænder, sitrende hænder – alt sammen i en grad, så det er nærmest umuligt at få en kop kaffe eller et glas vand op til munden.

Abstinenser er en voldsom drivkraft til at fortsætte drikkeriet – en såkaldt ”funktionspromille” er derfor ikke unormal på dette stadie af alkoholismens udvikling.

 

 

Kramper og delirium tremens

Den helt ekstreme grad af abstinenser manifesterer sig i at kroppen går i krampe og personen bliver ukontaktbar. Dette kan udvikle sig til en livstruende situation, hvor eneste mulighed er at ringe 112 omgående.

Endelig er der kroppens og sindets ultimative niveau af abstinenser og svar på fravær af alkohol, delirium tremens, en tilstand med hallucinationer og dødbringende, hvis den ikke behandles professionelt på sygehus.

Disse tilstande opstår oftest i forbindelse med længere varende, intenst druk efterfulgt af ophør med indtagelse af alkohol.

 

 

Hvor længe varer abstinenser fra alkohol?

Afhængig af abstinensernes intensitet varer alkoholabstinenserne fra et par dage til en uges tid.

 

 

Abstinenser ved alkoholstop

Synlige abstinenser viser sig allerede før promillen er nede på 0. Det er således individuelt, hvornår abstinenserne viser sig, og det afhænger af hvor langt personen er i udviklingen af sin alkoholisme.

Hos nogen alkoholikere viser abstinenserne sig allerede trods en promille på 2 eller mere. Hos andre ved promille f.eks. 0,5.

 

 

Behandling af abstinenser

Alkoholikeren selv kan kun ”behandle” sine abstinenser med indtagelse af mere alkohol. Altså selvmedicinering, hvor det slet ikke handler om at blive fuld eller have det sjovt (det sjove er for længst forbi på dette stadie).

Men det handler mere om at kunne agere og fungere tilsyneladende normalt, og også om at fodre benægtelsen og selvbedraget, så dårlig samvittighed og skam over at være endt op som alkoholiker ikke får grobund.

På Behandlingscenter Søby Park har vi omfattende viden og stor erfaring med medicinsk baseret behandling af abstinenser.

Behandling af abstinenser med receptpligtig medicin ordineres og fastlægges af en af vores læger. Ofte supplerer vi den medicinske behandling med NADA øre akupunktur. Abstinensbehandling varer fra et par dage og op til en uge, alt afhængig af intensiteten af abstinenser.

 

 

Medicin mod alkohol abstinenser

For alkoholikeren selv er det nærmest umuligt at ”trappe ud” på alkohol. Der skal en egentlig, professionel, lægeordineret afrusning til. Enten på sygehus eller som hos, Behandlingscenter Søby Park.

Til afrusningen benyttes receptpligtig medicin, som virker på receptorerne på stort set samme måde som alkohol. Der er tale om muskelafslappende og let beroligende medicin.

 


 

Behandlingscenter Søby Park

Ring før du gør noget

Kontakt Steen Beck på TLF. 86 87 12 24 eller bliv ringet op på et tidspunkt der passer dig. Vi kontakter dig i det valgte tidsrum for en personlig og uforpligtende dialog omkring situationen.

 

DERFOR VÆLGER MANGE AT KOMME I BEHANDLING PÅ BEHANDLINGSCENTER SØBY PARK

 • Stop konsekvenserne af alkoholafhængighed NU med en værdig og medmenneskelig misbrugsbehandling med en fremadrettet løsning.
 • Opfølgende ambulant alkoholbehandling og relevant kursusprogram for de nærmeste pårørende.
 • Læge tilsyn, helbreds- og medicinske forhold varetages af vore erfarne læger i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer.
 • Alkoholafvænning og alkoholbehandling varetages af vore certificerede specialister i misbrug, selv med mange års erfaring som ædru alkoholikere.
 • 5 ugers intensiv og effektiv alkoholbehandling i diskrete og i særklasse skønne og rummelige forhold på mindre Herregård.
 • Danmarks ubetinget smukkeste behandlingscenter.
 • Beliggende i smuk natur, omgivet af skov og sø og med et rigt dyreliv.
 • Fuld diskretion og anonymitet er altid en selvfølge. Ingen oplysninger eller persondata kommer ud af huset.
 • Alkoholbehandling med afsæt i Minnesota modellen, men udbygget med anerkendte og tidssvarende, terapeutiske metoder.
 • Akut patient modtagelse døgnet rundt, året rundt. Vi sørger gerne for transporten - hele landet.
 • Professionel intervention. Få vores hjælp til at motivere den afhængige til straks at gå i alkoholbehandling.

 

Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega, der skal bruge hjælp til at overkomme abstinenserne og har behov for behandling?

Så tøv ikke med at kontakte os. 

 

TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00

- også weekend og helligdage -

 

Vores alkoholrådgivning er uforpligtende, og du må gerne være anonym.