Bliv ringet op
 Vi er der for dig - Også for pårørende & arbejdsgivere. 
   Telefon rådgivning er altid gratis, uforpligtende og anonymt. Kontakt os NU på TLF. 86 87 12 24   

ALKOHOLDEMENS

 

- 4 ud af 5 af vore patienter kommer ud af deres misbrug til alkohol. 

- Ring TLF. 86 87 12 24 og få råd om, hvordan man kommer ud af et misbrug.

 
 

 

Hvad er alkoholdemens?

Alkoholdemens er en form for demens, altså en hjerneskade, hvor alkoholmisbrug vurderes at være den primære årsag til skaden. 3-10% af de patienter, som henvises til en specialiseret demens-klinik, får stillet diagnosen alkoholdemens.

Der er ikke forsket ret meget i alkoholdemens og eksperter er derfor lidt uenige om i hvor høj grad demensen er fremkaldt direkte af alkoholen, og i hvor høj grad den er fremkaldt af en generelt usund livsstil, som ofte er en følgevirkning af alkoholisme.

Rygning, dårlig kost, ringe søvn og for lidt motion hænger ofte sammen med en livsstil som aktiv alkoholiker. Diagnosen alkoholdemens stilles kun hvis alle andre øvrige årsager er udelukket.

I modsætning til andre former for demens, som for eksempel alzheimers, er der gode udsigter til at bremse sygdommen, hvis patienten helt stopper med at drikke alkohol.

 

 

Hvordan opdager man alkoholdemens?

Når en person først rammes af alkoholdemens, så vil de pårørende som regel have opdaget den primære sygdom, alkoholismen, længe inden. Et langt liv som aktiv alkoholiker går sjældent upåagtet hen, og demens som følge af druk opstår først efter lang tids misbrug. Som regel mange år. 

Alkoholikeren selv vil typisk være den sidste til at bemærke eller anerkende demensen.

 

 

Symptomer på alkoholdemens

Symptomerne på alkoholdemens er de samme som ved ”almindelig” demens.

Patienten virker mere forvirret, har nedsatte kognitive evner, har svært ved at huske nye informationer, gentager de samme historier og spørgsmål uden at være klar over at de er gentagelser. Også nedtrykthed og depression ses ofte som symptomer.

De fysiske symptomer kan være ting som langsom gang og nedsat bevægelse i øjnene.

 

Hvordan kan man forebygge alkoholdemens

Forebyggelse af alkoholdemens er lige så enkel som den er svær for alkoholikeren – at stoppe helt med at drikke alkohol.

Når først man har fået sat en stopper for den faktor som fremkalder alkoholdemens, så gælder de samme råd for at forebygge demens som for alle andre.

Det handler i stor grad om sund livsstil med gode sove- og spisevaner samt motion og at undgå stress og rygning. Det gavner også at holde hjernen i form med intellektuelle udfordringer. 

 

Behandling af alkoholdemens

Den absolut vigtigste behandling af begyndende alkoholdemens er at stoppe helt med at drikke alkohol. Gør man det, er der gode udsigter til at bremse sygdommens udvikling helt. Med en sund levevis er det endda muligt at genvinde den neurologiske sundhed helt efter et par år.

Den vigtigste behandling af alkoholdemens er altså en behandling af den primære sygdom – den aktive alkoholisme. En effektiv alkoholbehandling kan findes på Behandlingscenter Søby Park.

 


 

Behandlingscenter Søby Park

Ring før du gør noget

Kontakt Steen Beck på TLF. 86 87 12 24 eller bliv ringet op på et tidspunkt der passer dig. Vi kontakter dig i det valgte tidsrum for en personlig og uforpligtende dialog omkring situationen.

 

DERFOR VÆLGER MANGE AT KOMME I BEHANDLING PÅ BEHANDLINGSCENTER SØBY PARK

  • Stop konsekvenserne af alkoholafhængighed NU med en værdig og medmenneskelig misbrugsbehandling med en fremadrettet løsning.
  • Opfølgende ambulant hash misbrugsbehandling og relevant kursusprogram for de nærmeste pårørende.
  • Læge tilsyn, helbreds- og medicinske forhold varetages af vore erfarne læger i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer.
  • Alkoholafvænning og alkohol misbrugsbehandling varetages af vore certificerede specialister i misbrug, selv med mange års erfaring som stoffrie.
  • 7-8 ugers intensiv og effektiv alkohol misbrugsbehandling i diskrete og i særklasse skønne og rummelige forhold på mindre Herregård.
  • Danmarks ubetinget smukkeste behandlingscenter.
  • Beliggende i smuk natur, omgivet af skov og sø og med et rigt dyreliv.
  • Fuld diskretion og anonymitet er altid en selvfølge. Ingen oplysninger eller persondata kommer ud af huset.
  • Akut patient modtagelse døgnet rundt, året rundt. Vi sørger gerne for transporten - hele landet.
  • Professionel intervention. Få vores hjælp til at motivere alkoholmisbrugeren til at gå straks i behandling for sit alkoholmisbrug.

 

Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega, som har behov for behandling?

Så tøv ikke med at kontakte os. 

 

TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00

- også weekend og helligdage -

 

Vores alkoholrådgivning er uforpligtende, og du må gerne være anonym.