Bliv ringet op
 Vi er der for dig - Også for pårørende & arbejdsgivere. 
   Telefon rådgivning er altid gratis, uforpligtende og anonymt. Kontakt os NU på TLF. 86 87 12 24   

Alkoholafvænning - Sådan hjælper du en pårørende på alkoholafvænning

Sagt lige ud: På grund af sygdommens karakter og benægtelses-syndromet er det undtagelsen, at en alkoholiker tager i alkohol afvænning på eget initiativ, eller lige så sjældent helt og aldeles frivilligt!

 

4 ud af 5 af vore patienter slipper fri af alkoholmisbruget gennem en afvænning. 

 

Ring 86 87 12 24 og få råd om, hvordan du får din pårørende i alkoholafvænning.

 

Kun yderst sjældent opsøger en alkoholiker selv hjælp i en virksom afvænning af alkoholmisbrug – og selv i disse sjældne tilfælde oftest alt for sent, dvs. på et tidspunkt, hvor sociale relationer er nedbrudt, familien er væk, jobbet er røget, helbredet er ødelagt, selvtillid og selvværd er borte og økonomien ligger i ruiner – med andre ord, det er faktisk for sent – der er kun flasken tilbage og en alt for tidlig død at se frem til.

 

For at få alkoholikeren til at erkende og tage ansvar for sin sygdom og dermed tage i afvænning af alkoholmisbrug, må hans nære familie først og fremmest vise handlekraft og initiativ.

Langt de fleste henvendelser til os kommer da også fra pårørende til en alkoholiker, og hvor kærlighed og omsorg stadig skinner igennem, men hvor drikkeriet er blevet en ubærlig byrde for familien – de kan ikke længere holde det ud, men er alligevel (endnu) villige til at give en chance mere og har stadig troen på, at den negative udvikling med alkohol kan vendes gennem en afvænning. Og det kan den også – med hjælp i form af et professionelt tilrettelagt behandlingsophold med alkohol afvænning!  

 

Men hvordan skal det overhovedet lykkes at få alkoholikeren til at tage imod hjælp i form af et behandlingsophold med alkohol afvænning? Hun holder jo fast i, at hun kan stoppe hvornår det end passer hende. Hun VIL have det sådan, at hun må drikke bare 1 glas vin osv osv.

Undskyldningerne for at undgå en afvænning af alkohol og forklaringerne er mange og fastholdes jo med stor stædighed af alkoholikeren.

Hvad er hemmeligheden bag, at det lykkes for nogen familier, men for mig synes det umuligt at få min pårørende alkoholiker til at tage i alkoholafvænning? spørger du måske dig selv... 

 

INTERVENTION = INDGRIBEN ER NØGLEN TIL MOTIVERING FOR AT MODTAGE HJÆLP TIL AFVÆNNING AF ALKOHOLMISBRUG

 

På Behandlingscenter Søby Park har vi i rigtig mange tilfælde bistået en virksomhed eller familie med at få gelejdet en alkoholiker i afvænning af alkoholmisbrug – på en værdig og anstændig måde.

Vores assistance kaldes populært for en ”Intervention”, dvs. at vi på professionel vis hjælper familien med at få alkoholikeren til at erkende, at der er et problem og at han derfor må tage imod familiens fremstrakte hånd og tage med i alkoholafvænning.

Intervention skal planlægges omhyggeligt i samarbejde med os, hvor familien rustes til ”at tage kampen op” gennem en fælles konfrontation af alkoholikeren, og hvor der stilles krav om at tage gå i alkohol afvænning.  I planlægningsfasen skal alkoholikeren slet ikke være involveret eller vide noget, endnu!

En intervention mødes næsten altid med forudsigelige begrundelser fra alkoholikeren om, hvorfor han/hun ikke kan tage imod tilbuddet. Begrundelserne kan være alt fra, at det vil man simpelthen bare ikke! Til, at det er komplet umuligt, fordi der en canariefugl, der skal klappes på ryggen, eller potteplanter, som skal vandes!

Forberedelsen sammen med familien går bl.a. ud på at forudse reelle begrundelser for, hvorfor alkoholikeren ikke kan tage imod hjælpen til afvænning af alkohol, og så have løsninger på de praktiske udfordringer og hindringer.

Det hører også med, at hvert familiemedlem overvejer deres personlige konsekvens ifald alkoholikeren ikke indvilliger i at komme i alkoholafvænning. Men ingen skal stille konsekvenser op, som de i virkeligheden ikke kan føre ud i livet.

Sammen – familien og Steen Beck fra Behandlingscenter Søby Park – møder vi alkoholikeren og forelægger familiens stærke ønske om at få ”den rigtige person tilbage” og samtidig fortæller vi, at den alkoholiserede personlighed nu skal ud af billedet!

Interventionen og dens forberedelser er ikke udtryk for at ”gå bag ryggen” eller et forræderi overfor en alkoholiker, men er derimod et konkret bevis på, at familien stadig, og på trods af, elsker den ”rigtige person” højt, og at familien har dyb og ægte omsorg for vedkommende alkoholiker.

 

Vores hjælp til en Intervention er gratis (naturligvis forudsat, at alkoholikeren kommer i behandling hos os og ikke et andet sted).

 

Vi skal understrege, at en intervention KUN bør foregå med professionel vejledning og helt konkret hjælp til den svære samtale.

 

Ved at besøge os forud for en beslutning om alkohol afvænning, er I altid velkomne til at se vores dejlige, fysiske rammer, som ikke finder sit lige hos noget andet behandlingscenter i Danmark!

Vi har de suverænt smukkeste, mest inspirerende og herskabelige rammer, med en 1.000 kvm herregård, som emmer af ro og som er omgivet af en natur, der lægger op til refleksion og eftertænksomhed.

Vi står naturligvis også til rådighed for en samtale – uforbindende og gratis – hvor vi sammen kan se på perspektiverne ved at lade drikkeriet fortsætte kontra hjælp til en afvænning og dermed få det stoppet. 

Et for-besøg kan foregå både MED alkoholikerens deltagelse eller UDEN. Men deltager alkoholikeren, og der ønskes et positivt resultat af besøget (forudsat selvfølgelig, at I finder alt er i orden) kræver det stort set samme forberedelse af familien, som ved en intervention, idet det er afgørende, at alle trækker i samme retning. Vi skal derfor have mulighed for en telefonisk, orienterende samtale med et familiemedlem, inden besøget hos os. 

Forbesøget er selvfølgelig gratis og helt uforbindende.


Vi, som medarbejdere på Behandlingscenter Søby Park er selv såkaldt ædru alkoholikere gennem mange år efter en alkoholafvænning. Udover at vi idag arbejder professionelt med alkohol afvænning, ønsker vi hver især også inderligt, at andre alkoholikere og deres familier får del i den løsning, som har givet os medarbejdere et helt andet og virkelig godt liv! 

 

Vi tilbyder ikke alene en alkoholafvænning med rigtig gode resultater, men også de smukkeste, mest inspirerende og i særklasse tiltalende rammer indenfor dansk misbrugsbehandling – og dette uden vi er dyrere end andre steder.

Vi modtager patienter til alkoholafvænning fra hele Danmark, både mænd og kvinder i alle aldersgrupper. 

SÅDAN HJÆLPER DU BEDST EN ALKOHOLIKER I ALKOHOLAFVÆNNING

 

Det er svært at se til fra sidelinjen, når man har en pårørende, der er alkoholiker. Og man skal heller ikke bare se til! Man skal gøre noget.

Det at være alkoholiker er en sygdom, som kræver øjeblikkelig handling i form af alkoholafvænning og alkoholbehandling - det kan kun gå for langsomt.

 


 

Ring før du gør noget

Kontakt Steen Beck på 86 87 12 24 eller bliv ringet op på et tidspunkt der passer dig. Vi kontakter dig i det valgte tidsrum for en personlig og uforpligtende dialog omkring sitiuationen.

Ring før du gør noget

Kontakt Steen Beck på 86 87 12 24 eller bliv ringet op på et tidspunkt der passer dig. Vi kontakter dig i det valgte tidsrum for en personlig og uforpligtende dialog omkring sitiuationen.

 


 

HVORDAN HJÆLPER DU BEDST EN ALKOHOLIKER I ALKOHOLAFVÆNNING?

 

Os, som arbejder på Behandlingscenter Søby Park, er alle ædru alkoholikere gennem mange år og har relevante, misbrugsfaglige uddannelser.

Som nævnt arbejder vi her naturligvis ud af faglig interesse og kunnen, men bestemt også fordi vi meget stærkt ønsker at hjælpe andre til at få et rigtig godt liv uden alkohol, både alkoholikeren selv, men så sandelig også hans familie.

I kan trygt overlade jeres misbrugsramte pårørende til os til en alkoholafvænning med kvalitetsindhold og resultater i top, og hvor vi tilbyder ophold i inspirerende, tiltalende og herskabelige rammer på en herregård midt i en smuk natur med et rigt dyreliv.

Uden at overdrive kan vi stå inde for, at vi på Behandlingscenter Søby Park tilbyder en kvalitetsbehandling og generelt ligger vores resultater i toppen, idet 4 ud af 5 af vore patienter kommer ud af misbruget.

Hos os finder I desuden virkelig god plads til vores max 10-12 patienter på en 1.000 kvm herregård med herskabelige og yderst tiltalende lokaler i absolut særklasse for alkoholafvænning – og alligevel er vi ikke dyrere end andre steder.

 


 

Alkoholafvænning

 

 

Tag det gode liv tilbage!

 

At tørlægge kroppen er den mindste del af processen frem til et ædru liv, og er ingen løsning i sig selv.

Det handler om at blive, og forblive "mentalt ædru"!

Alkoholafvænning på Søby Park

 

 

Patienten restitueres både fysisk og mentalt. 

 

Kontakt os idag for yderligere information. 

TLF. 86 87 12 24

Afvænning af Alkohol på Behandlingscenter Søby Park

 

 

12-trins behandling + terapi 

Grundstenen i behandlingen er Anonyme Alkoholikeres 12-trins program, der er en række værktøjer og forslag (ikke påbud) om, hvordan den afhængige kan slippe fri af alkohol og leve sit liv fremadrettet som ædru. 

 

DERFOR VÆLGER MANGE ALKOHOLAFVÆNNING PÅ BEHANDLINGSCENTER SØBY PARK 

 

 • Stop alkoholafhængighed og konsekvenserne NU med en værdig, medmenneskelig misbrugsbehandling med en fremadrettet løsning.
 • Professionel tilrettelæggelse af intervention. Få vores hjælp til at motivere den afhængige til at gå i alkoholbehandling.
 • Akut patient modtagelse døgnet rundt, året rundt. Evt. afhentning, hele landet.
 • Læge tilsyn, helbreds- og medicinske forhold varetages af vore læger i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer.
 • Alkoholbehandling med afsæt i Minnesota-Modellen, udbygget med anerkendte og tidssvarende, terapeutiske metoder. 
 • 5-6 ugers primær alkoholbehandling med ophold i diskrete og meget eksklusive, skønne og rummelige forhold på mindre Herregård lidt udenfor Århus.
 • Opfølgende ambulant efterbehandling og relevant kursusprogram for nærmeste pårørende.
 • Alkoholafvænningen varetages af vore certificerede behandlere og specialister i misbrug med mange års erfaring som ædru alkoholikere.
 • Vi tilbyder optimal alkoholafvænning og alkoholbehandling, som beror på mange års erfaring og unikke egenskaber, der er særligt gavnlige i forhold til at få alkoholafhængige ud af deres misbrug.
 • Vi har stor succes med vores alkoholafvænning og -behandling, som får 4 ud af 5 tilbage til en normal hverdag, hvor alkohol ikke længere er en dæmon, der skal bekæmpes.
 • Vi nærer stor omsorg og helhjertet empati for alle vores patienter og deres familier, som vi behandler med respekt og i øjenhøjde.
 • Her på Behandlingscenter Søby Park får man den absolut bedste alkoholafvænning og alkoholbehandling, i unikke, herskabelige og naturskønne omgivelser - uden at vi er dyrere. Oplev et trygt og behageligt hjem, som er optimalt for et godt og vellykket forløb.
 • Blandt vores fælles mål er at skabe trygge rammer for den enkelte, hvor vedkommende bliver klædt på til et liv på den anden side uden alkohol og en dag kan stå på egne ben.

 

 Alkoholafvænning der virker - Behandlingscenter Søby Park

Efter alkoholbehandling på Behandlingscenter Søby Park kan 4 ud af 5 konstateres ædru efter behandlingen. De kommunale alkoholambulatorier, med behandlinger over 3-9 måneder har en succesrate på omkring 6-8%. Mindre end 2% kommer ud af misbruget ved hjælp af antabus kombineret med psykolog hjælp.
 

 

Har du et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega problemer med misbrug?

Så tøv ikke med at kontakte os.

TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00

- også weekend og helligdage -

  

Vores rådgivning er uforpligtende, og du må gerne være anonym.