Bliv ringet op
 Vi er der for dig - Også for pårørende.  
   Telefon rådgivning er altid gratis, uforpligtende og anonymt. Kontakt os NU på tlf. 86 87 12 24   

Alkoholafvænning - Sådan hjælper du en pårørende ud af misbruget

Sagt lige ud: På grund af sygdommens karakter og benægtelses-syndromet er det undtagelsen, at en alkoholiker tager i alkoholafvænning på eget initiativ, eller lige så sjældent helt og aldeles frivilligt!

 

- 4 ud af 5 af vore patienter kommer ud af deres misbrug. 

- Ring 86871224 og få råd om, hvordan du får din pårørende i alkoholbehandling.

 

Sandheden er, at alkoholikerens nærmeste oftest må tage initiativ og vise handlekraft! Kun derved bliver en alkoholiker i stand til at arbejde med sin sygdom. 

Vi tilbyder derfor at forestå en Intervention, dvs. professionel og empatisk motivering af alkoholikeren til at gå i alkoholafvænning. Interventionen bør absolut KUN udføres af en professionel.

Er det først mislykkedes for familien selv, kan vi ikke komme bagefter og rydde op i kaos. Interventionen bør absolut kun foregå efter forudgående, kyndig vejledning og familien bør ikke selv gøre et forsøg uden professionel hjælp og styring. Der er kun 1 skud i bøssen; mislykkes det, kan det ikke gentages. Interventionen foregår i en positiv ånd og med respekt og værdighed for alle parter, også for alkoholikeren. Grebet an på den rette måde lykkes det med meget få undtagelser altid at overtale alkoholikeren til at påbegynde et forløb med afvænning af alkohol omgående. 

 

Der er også mulighed for et for-besøg på Behandlingscenter Søby Park, sammen kan vi drøfte perspektiverne i et fortsat drikkeri kontra afvænning af alkohol.

Men et positivt udfald af for-besøget kræver forberedelse og instruktion af alkoholikerens nærmeste, så ring inden du gør noget som helst. 


Udover at vi arbejder professionelt med alkoholafvænning, ønsker vi naturligvis også brændende, at andre alkoholikere og deres familier får del i den løsning, som har givet vores personale et helt andet og virkelig godt liv! 

Vi tør roligt love, at vi tilbyder ikke alene en alkoholafvænning med virkelig gode resultater, men også de smukkeste, mest inspirerende og i særklasse tiltalende rammer indenfor dansk misbrugsbehandling – uden vi er dyrere end andre steder.

Vi modtager patienter til alkoholafvænning fra hele Danmark, både mænd og kvinder i alle aldersgrupper. 

Det er svært at se til fra sidelinjen, når man har en pårørende, der er alkoholiker. Og man skal heller ikke bare se til! Man skal gøre noget.

 

Det at være alkoholiker er en sygdom, som kræver øjeblikkelig handling i form af alkoholafvænning og alkoholbehandling - det kan kun gå for langsomt.

 

 


 

Ring før du gør noget

Kontakt Steen Beck på 86 87 12 24 eller bliv ringet op på et tidspunkt der passer dig. Vi kontakter dig i det valgte tidsrum for en personlig og uforpligtende dialog omkring sitiuationen.

Ring før du gør noget

Kontakt Steen Beck på 86 87 12 24 eller bliv ringet op på et tidspunkt der passer dig. Vi kontakter dig i det valgte tidsrum for en personlig og uforpligtende dialog omkring sitiuationen.

 


 

Hvordan hjælper man bedst en på afvænning af alkohol? 

Udover at vi arbejder professionelt med alkoholafhængige, ønsker vi naturligvis også brændende, at andre alkoholikere og deres familier får del i den løsning, som har givet vores personale et helt andet og virkelig godt liv! 

 

Vi tør roligt love, at vi tilbyder ikke alene en kvalitetsbehandling med virkelig gode resultater, men også de mest eksklusive, inspirerende og tiltalende rammer indenfor dansk misbrugsbehandling – uden vi er dyrere end andre steder. Vi modtager patienter fra hele Danmark, og også udlandet, både mænd og kvinder i alle aldersgrupper fra alle sociale lag. Kontakt os for en uforpligtende snak  86 87 12 24

 

Det sker yderst sjældent, at en aktiv alkoholiker har så stor selvindsigt, at vedkommende af egen drift går frivilligt i behandling med alkoholafvænning.

Alkoholisme er en meget alvorlig og dødelig sygdom, men i langt de fleste tilfælde kan alkoholikeren ikke selv erkende faren og konsekvenserne af sit misbrug, i hvert fald ikke før ind det er for sent med en alkoholbehandling og alkoholafvænning.

Derfor må de pårørende træde i karakter, gribe ind og skride til resolut handling, hvis skal være håb for at vedkommende kommer i alkoholafvænning.

Er du tæt på en person, der har et for stort forbrug af alkohol og symptomer på alkoholafvænning,  er det (desværre) op til dig at tage det første skridt på vedkommendes vegne.

Det er et vanskeligt skridt på usikker grund, da alkoholikeren højst sandsynligt vil forsøge at tale situationens alvor ned. Derfor kræves det, at alkoholikeren får en øjenåbner og derved bliver motiveret til at komme i alkoholafvænning. Vi anbefaler derfor, at du får professionel rådgivning, da et mislykket forsøg kan være fatalt.

Her på Behandlingscenter Søby Park har vi et meget vidende team af dygtige og professionelle behandlere indenfor alkoholafvænning.

Vore læger har stor erfaring med effektiv abstinensforebyggelse og -behandling i forbindelse med smertefri abstinensbehandling ved alkoholafvænning, og med særdeles gode resultater.

Vores team af psykoterapeuter og alkoholbehandlere består af ædru alkoholikere, der alle kan sætte sig ind i, hvilke udfordringer alkoholikeren slås med. Vores døre er altid åbne for et besøg, så du kan få en god dialog med os om, hvad vi kan gøre i dit tilfælde.

Alkoholafvænning er absolut en tillidssag, som vi tager meget alvorligt. Derfor starter vi altid med en dybdegående samtale med pårørende, før et eventuelt behandlingsforløb påbegyndes. 

 

Motivering er nøglen til succesfuld alkoholafvænning

Motivation er en væsentlig faktor for, at vi sammen kan lykkes med at få alkoholikeren i alkoholafvænning og behandling.

Vi rådgiver og hjælper derfor med en såkaldt intervention, som går ud på at overtale og motivere den aktive alkoholiker til selvhjulpet alkoholafvænning. Man kan ikke blive tvangsindlagt til alkoholafvænning! Det kan kun ske med alkoholikerens accept.

Dette indledende skridt er helt essentielt for hele processen, hvorfor vi klart anbefaler, at du ikke selv prøver ad uden rådgivning og hjælp. Ring derfor før du gør noget. Tlf. 8687 1224

Vores erfarne team er udstyret med de kompetencer og erfaringer, der skal til for at instruere og rådgive om en succesfuld intervention, der får alkoholikeren til at acceptere at tage i alkoholafvænning og behandling.

Det handler om empati, omsorg og forståelse for alkoholikerens situation, hvilket bedst tages hånd om med hjælp af vores professionelle behandlere. Med stor respekt og positivitet vil vores dygtige folk gå i dialog i øjenhøjde med alkoholikeren og drage nytte af egne erfaringer og indsigt.

Som pårørende er du en vigtig del i forløbet, da støtte og nærvær er altafgørende. Derfor får du via vores familieprogram nogle unikke værktøjer, som du kan bruge undervejs i et forløb med alkoholafvænning. Det gør dig i stand til at vide, hvordan du kan agere i visse situationer, så du både kan udvikle dig selv og kan være en god og gedigen støtte i alle henseender. 

 

Individuelt tilpasset alkoholafvænning og behandlingsforløb

Der er aldrig to patienter, der er helt ens. Det samme gælder grobunden for et alkoholmisbrug, som beror på personens livshistorie, genetiske og sociale baggrund - og netop derfor er der aldrig to behandlingsforløb, der er eksakt ens.

Vi tilpasser et unikt forløb for alkoholafvænning og alkoholbehandling til den enkelte, hvor vi med stor omtanke og respekt for patienten behandler med empati og professionalisme. Her på Behandlingscenter Søby Park har vi tilegnet os en unik viden gennem årene, som gør os i stand til at tilbyde en optimal alkoholafvænning og behandling.

På baggrund af samtaler med os bliver vi sammen enige om, hvilket forløb patienten skal igennem. Om det skal indledes med en intervention, vil vi individuelt vurdere og herfra tage stilling til næste skridt.

Vi lægger stor vægt på, at du som pårørende bliver informeret om forløbet af en alkoholafvænning og behandling, mulige konsekvenser og forskellige faser. På den måde har du altid et indblik i, hvorfor vi gør, som vi gør - og hvad godt, der kommer ud af det. 

 

Alkoholafvænning er både fysisk og psykisk

Et alkoholmisbrug er en sygdom, der skal anerkendes på lige fod med for eksempel et stofmisbrug. Det er et fysisk og psykisk baseret misbrug, og der behandles derefter.

Alkoholafvænning består i første behandlingsfase af afrusning, som bliver ordineret af vore erfarne læger, og der føres i processen løbende tilsyn med patientens status. Afrusningen foregår medicinsk og bliver kombineret med effektiv NADA akupunktur.

For at skabe det bedste fundament for vores alkoholafvænning og et succesfuldt behandlingsforløb er rammerne nødt til at være optimale.  

Her på Behandlingscenter Søby Park er de fysiske rammer helt unikke og ideelle for personer med et misbrug. Her er roligt og hyggeligt med en varm og tryg atmosfære i smukke og herskabelige lokaler.

Glem alt om et ”drankerhjem” med en flok bumser – vi kan stå 100 % inde for, at vi er det absolut lækreste behandlingshjem i Danmark med i særklasse smukke og unikke lokaler. Vi modtager ikke kommunalt henviste klienter eller narkomaner. Vore patienter er alle helt almindelige mennesker, stort set alle med hjem, familie og job i behold, men det hele er lige ved at ramle for dem på grund af alkoholmisbruget.

Det er vigtigt, at alkoholikeren i alkoholafvænning føler sig i sikre og trygge hænder. Derfor har vi certificerede behandlere, som har indgående kendskab til alkoholmisbrug og kan bruge egne erfaringer til at drage omsorg og udvise empati for patienten. Det skaber det tillidsforhold, der er nødvendigt i en alkoholafvænning for at kunne opnå de bedste resultater.

Den psykoterapeutiske del af vores virkningsfulde alkoholafvænning og behandling beror grundlæggende på Minnesota modellen, som er kendt for sin høje succesrate. Vi har tilpasset konceptet nutidens forhold og opdateret med anerkendte terapiformer og evidensbaserede metoder, som sikrer at vores resultater ligger i den absolutte top indenfor misbrugsbehandling i Danmark.

4 ud af 5 af dem, der gennemgår en alkoholafvænning og et behandlingsforløb her på Behandlingscenter Søby Park, kommer ud på den anden side uden et misbrug.

Vi arbejder i en alkoholafvænning med omfattende psykoterapi i gruppe og enkeltvis. Gennem tæt dialog, individuel terapi og gruppeterapi har man de bedste forudsætninger for at nå ind til kernen af misbrugsårsagen og udstyre patienten med redskaber, der hjælper vedkommende i alkoholafvænning til at være modstandsdygtig over for trangen til alkohol.

Patienten kommer igennem en alkoholafvænning, hvor han eller hun vil blive omgivet af en usædvanlig mængde kærlighed, omsorg og nærvær, og hvor folk tager sig godt af vedkommende.

Vi tilbyder alkoholafvænning og behandling i et nøje struktureret miljø, undervisning i forståelse af sygdommens karakter og alvor samt rådgivning og effektive terapiformer.

Der vil naturligvis være en opfølgning på patienten efter den primære alkoholafvænning og behandling, da målet er, at vi får et helt menneske tilbage igen, som ikke har behov for at drikke og som kan klare sig selv og være støtte for familie og venner. 

 

Behandlingscenter Søby Park - vores resultater taler for sig selv

Vi har i vores alkoholafvænning ved Aarhus sammensat et unikt team af medarbejdere, som alle har stor ekspertise og egenhændig erfaring med misbrug af alkohol. Vi har de bedste læger i staben, og vi kan tilbyde de mest optimale rammer, der skal til for at føle sig tryg og godt tilpas.

Sammenlignet med kommunale initiativer, som kun har succes med at få ganske få på ret køl igen, tilbyder vi en tilbundsgående og effektiv alkoholafvænning og behandlingsmodel, som vi er rigtig stolte af.

Vil du tilbyde en alkoholiker alkoholafvænning og alkoholbehandling under de ubetinget bedste forhold, er Behandlingscenter Søby Park helt i særklasse, fordi vi er mennesker bag, der behandler med kognitive og bløde værdier - og fordi vi selv har været der.

 

 


 

Alkoholafvænning

 

 

Tag det gode liv tilbage!

 

At tørlægge kroppen er den mindste del af processen frem til et ædru liv, og er ingen løsning i sig selv.

Det handler om at blive, og forblive "mentalt ædru"!

Alkoholafvænning på Søby Park

 

 

Patienten restitueres både fysisk og mentalt. 

 

Kontakt os idag for yderligere information. 

Tlf. 86 87 12 24

Afvænning af Alkohol på Behandlingscenter Søby Park

 

 

12-trins behandling + terapi 

Grundstenen i behandlingen er Anonyme Alkoholikeres 12-trins program, der er en række værktøjer og forslag (ikke påbud) om, hvordan den afhængige kan slippe fri af alkohol og leve sit liv fremadrettet som ædru. 

 

Derfor vælger mange alkoholafvænning på Behandlingscenter Søby Park 

 

 • Stop alkoholafhængighed og konsekvenserne NU med en værdig, medmenneskelig misbrugsbehandling med en fremadrettet løsning.
 • Professionel og empatisk intervention. Få vores hjælp til at motivere den afhængige til at gå i alkoholbehandling.
 • Akut patient modtagelse døgnet rundt, året rundt. Evt. afhentning, hele landet.
 • Læge tilsyn, helbreds- og medicinske forhold varetages af vore læger i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer.
 • Alkoholbehandling med afsæt i Minnesota-Modellen, udbygget med anerkendte og tidssvarende, terapeutiske metoder. 
 • 5-6 ugers primær alkoholbehandling med ophold i diskrete og meget eksklusive, skønne og rummelige forhold på Herregården Søbygård.
 • Opfølgende ambulant efterbehandling og relevant kursusprogram for nærmeste pårørende.
 • Alkoholafvænningen varetages af vore certificerede behandlere og specialister i misbrug med mange års erfaring som ædru alkoholikere.
 • Vi tilbyder optimal alkoholafvænning og alkoholbehandling, som beror på mange års erfaring og unikke egenskaber, der er særligt gavnlige i forhold til at få alkoholafhængige ud af deres misbrug.
 • Vi har stor succes med vores alkoholafvænning og -behandling, som får 4 ud af 5 tilbage til en normal hverdag, hvor alkohol ikke længere er en dæmon, der skal bekæmpes.
 • Vi nærer stor omsorg og helhjertet empati for alle vores patienter og deres familier, som vi behandler med respekt og i øjenhøjde.
 • Her på Behandlingscenter Søby Park får man den absolut bedste alkoholafvænning og alkoholbehandling, i unikke, herskabelige og naturskønne omgivelser - uden at vi er dyrere. Oplev et trygt og behageligt hjem, som er optimalt for et godt og vellykket forløb.
 • Blandt vores fælles mål er at skabe trygge rammer for den enkelte, hvor vedkommende bliver klædt på til et liv på den anden side uden alkohol og en dag kan stå på egne ben.

 Alkoholafvænning der virker - Behandlingscenter Søby Park

Efter alkoholbehandling på Behandlingscenter Søby Park kan 4 ud af 5 konstateres ædru efter behandlingen. De kommunale alkoholambulatorier, med behandlinger over 3-9 måneder har en succesrate på omkring 6-8%. Mindre end 2% kommer ud af misbruget ved hjælp af antabus kombineret med psykolog hjælp.
 

 

Har du et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega problemer med misbrug?

Så tøv ikke med at kontakte os.

TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00

- også weekend og helligdage -

  

Vores rådgivning er uforpligtende, og du må gerne være anonym.