Bliv ringet op
 Vi er der for dig - Også for pårørende & arbejdsgivere. 
   Telefon rådgivning er altid gratis, uforpligtende og anonymt. Kontakt os NU på TLF. 86 87 12 24   

ALKOHOLDEMENS DIAGNOSE

 

- 4 ud af 5 af vore patienter kommer ud af deres alkoholmisbrug. 

- Ring TLF. 86 87 12 24 og få råd om, hvordan man kommer ud i alkoholbehandling.

 
 

 

Hvad er alkoholdemens?

Alkoholdemens er en afart af demens, som er opstået på grund af et stort alkoholindtag gennem længere tid. Typisk gennem mange år. Rent fysisk skyldes alkoholdemens, at hjernecellerne er blevet beskadigede af  alkoholen.

 

Symptomer på alkoholdemens

Symptomerne på alkoholdemens er de samme som ved andre former for demens. Der er typisk tale om generel forvirring, hukommelsessvigt og indlæringsproblemer.

Ud over disse klassiske symptomer på demens, kan alkoholdemens også give fysiske symptomer som langsom gang og delvis lammelse af øjenmuskulaturen.

Alkoholdemens giver ofte også anledning til psykiske følgesygdomme som nedtrykthed og klinisk depression. Ændringer af personligheden kan også forekomme ved denne form for demens.

 

Hvordan stilles diagnosen alkoholdemens?

Diagnosen alkoholdemens stilles kun, når alle andre mulige årsager til demensen er udelukket.

Alkoholdemens opstår kun efter lang tids overforbrug af alkohol, og derfor vil det sjældent komme som en overraskelse for patienten eller de pårørende, at demensen er relateret til hans alkoholforbrug.

De fleste alkoholikere vil godt selv være klar over, at deres alkoholmisbrug ikke gør noget godt for deres hjerne eller krop. 

 

 

Kan man behandles for alkoholdemens?

Ja! Den gode nyhed er, at man i modsætning til andre former for demens kan komme sig stort set fuldstændig efter at have pådraget sig alkoholdemens. Og behandlingen er sådan set lige så enkel, som den kan være svær for alkoholikeren - nemlig at stoppe helt med at drikke alkohol. Det er absolut det vigtigste element i behandlingen af alkoholdemens.

Der ud over vil det hjælpe på bedringen, hvis patienten lever sundt – d.v.s sund kost, motion og god nattesøvn.

 

Kom i behandling for alkoholdemens

Som nævnt ovenfor er den absolut vigtigste behandling af alkoholdemens at stoppe med at drikke alkohol. Det er alkoholen der er årsag til sygdommen, og derfor skal man stoppe med at gøre problemet værre.

At hjælpe alkoholikere til at stoppe med at drikke, er det vi gør på Behandlingscenter Søby Park. Vi kalder det at blive ædru, og med det mener vi ikke blot at man bliver tørlagt, men at man får sig en helt ny livsstil, hvor man kan føle sig glad og fri og ikke længere har behov for alkohol.

Symptomerne på alkoholdemens vil typisk være forsvundet helt to år efter at man er stoppet med at drikke. Den vigtigste behandling af alkoholdemens er altså at få behandlet den primære sygdom, alkoholismen.

Den mest effektive behandling af alkoholisme er et intensivt 5-ugers behandlingsforløb på Behandlingscenter Søby Park, der arbejder efter Minnesotamodellen.  

 


 

Behandlingscenter Søby Park

Ring før du gør noget

Kontakt Steen Beck på TLF. 86 87 12 24 eller bliv ringet op på et tidspunkt der passer dig. Vi kontakter dig i det valgte tidsrum for en personlig og uforpligtende dialog omkring situationen.

 

DERFOR VÆLGER MANGE PATIENTER AT KOMME I ALKOHOLBEHANDLING PÅ BEHANDLINGSCENTER SØBY PARK

  • Stop konsekvenserne af alkoholafhængighed NU med en værdig og medmenneskelig misbrugsbehandling med en fremadrettet løsning.
  • Opfølgende ambulant alkohol misbrugsbehandling og relevant kursusprogram for de nærmeste pårørende.
  • Læge tilsyn, helbreds- og medicinske forhold varetages af vore erfarne læger i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer.
  • Alkoholafvænning og alkohol misbrugsbehandling varetages af vore certificerede specialister i misbrug, selv med mange års erfaring som ædrulighed.
  • 7-8 ugers intensiv og effektiv alkohol misbrugsbehandling i diskrete og i særklasse skønne og rummelige forhold på mindre Herregård.
  • Danmarks ubetinget smukkeste behandlingscenter.
  • Beliggende i smuk natur, omgivet af skov og sø og med et rigt dyreliv.
  • Fuld diskretion og anonymitet er altid en selvfølge. Ingen oplysninger eller persondata kommer ud af huset.
  • Akut patient modtagelse døgnet rundt, året rundt. Vi sørger gerne for transporten - hele landet.
  • Professionel intervention. Få vores hjælp til at motivere alkoholmisbrugeren til at gå straks i behandling for sit alkoholmisbrug.

 

Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega, som har tegn på alkoholdemnes og som har behov for alkoholbehandling?

Så tøv ikke med at kontakte os. 

 

TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00

- også weekend og helligdage -

 

Vores alkoholrådgivning er uforpligtende, og du må gerne være anonym.