- 4 ud af 5 af vore patienter kommer ud af deres alkoholmisbrug.
- Ring TLF. 86 87 12 24 og få råd om, hvordan man kommer ud af et misbrug uden antabus.
Det aktive stof i Antabus hedder disulfiram. Stoffet hæmmer leverens evne til at nedbryde alkohol med det resultat at patienten får det meget ubehageligt, hvis han forsøger at drikke alkohol. Hovedpine, svimmelhed, ansigtsrødmen og hjertebanken er nogle af effekterne.
Nogle af de kendte bivirkninger ved antabusbehandling er depression, træthed, hovedpine, mavesmerter og dårlig smag i munden.
Forsøger patienten at drikke alkohol mens han/hun er på antabus, er de ubehagelige effekter selvfølgelig endnu større, men det er i dette tilfælde ikke en bivirkning men derimod en virkning. Det er hensigten.
Antabus fjerner ikke alkoholikerens drikketrang eller de psykiske symptomer, som er forbundet med sygdommen alkoholisme. Antabus virker udelukkende ved at, at alkoholikeren bliver syg og dårlig, hvis han indtager alkohol mens han er på antabus. Det er altså en form for afskrækningsmiddel.
Nogle alkoholikere føler at antabus kan være en psykisk støtte for dem i perioder, hvor de absolut ikke må falde i og begynde at drikke igen, men det løser ikke det primære problem, som er alkoholikerens drikketrang. Derfor begynder de fleste alkoholikere da også at drikke igen, når de er stoppet med antabus.
Derfor er antabus ikke nogen langsigtet løsning og kan ikke betragtes som en egentlig behandling af alkoholisme.
Det er stort set kun i Danmark, at læger har for vane at udskrive recepter på antabus til patienter med et alkoholproblem, mens midlet er stort set ukendt i udlandet.
Antabus blev opfundet af to læger i Danmark i 1948 ved et tilfælde, da de forsøgte at finde et middel mod fnat og indvoldsorm.
Hvis man ønsker at blive sit alkoholproblem kvit, er man nødt til at stoppe helt med at drikke. Det betyder også at man nødt til at behandle det primære problem, som er alkoholikerens drikketrang. Det hjælper antabus nemlig ikke på.
Alkoholisme er en kompleks sygdom med både fysiske, psykiske og sociale elementer. Mens læger og sygehuse måske kan ”lappe” på de fysiske følgeskader af sygdommen og psykologer og psykiatere kan tale med patienten om de psykologiske symptomer, så kræver en egentlig alkoholbehandling specialister.
Alkoholikeren har behov for konkrete svar på spørgsmålet; hvordan stopper jeg med at drikke?
Det er det, vi tilbyder på Behandlingscenter Søby Park. Her behandles man af specialuddannede Minnesotabehandlere, som selv er blevet ædru og har genvundet livet som følge af en Minnesotabehandling. Alt hvad der gives af råd og vejledninger i behandlingen er rodfæstede i erfaringer vi har gjort på egen krop og sjæl. Det er alkoholbehandling baseret på erfaring.
Kontakt Steen Beck på TLF. 86 87 12 24 eller bliv ringet op på et tidspunkt der passer dig. Vi kontakter dig i det valgte tidsrum for en personlig og uforpligtende dialog omkring situationen.
DERFOR VÆLGER MANGE AT KOMME I ALKOHOLBEHANDLING PÅ BEHANDLINGSCENTER SØBY PARK UDEN ANTABUS
Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega, som har behov for behandling?
Så tøv ikke med at kontakte os.
TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00
- også weekend og helligdage -
Vores alkoholrådgivning er uforpligtende, og du må gerne være anonym.