Bliv ringet op
 Vi er der for dig - Også for pårørende & arbejdsgivere. 
   Telefon rådgivning er altid gratis, uforpligtende og anonymt. Kontakt os NU på TLF. 86 87 12 24   

BLACKOUT FORÅRSAGET AF ALKOHOL

 

- 4 ud af 5 af vore patienter kommer ud af deres alkoholmisbrug. 

- Ring TLF. 86 87 12 24 og få råd om, hvordan man kommer ud af et alkoholmisbrug.

 
 

 

Hvad er et alkohol blackout?

Blackout beskriver det fænomen, som mange alkoholikere har oplevet - at man ikke har nogen erindring om, hvad man har foretaget sig, mens man var fuld. Dette kan være en meget skræmmende oplevelse.

Der kan i nogle tilfælde være tale om enkelte situationer fra gårsdagens udskejelser, som man ikke kan huske, men der kan også være tale om flere timer, som er blevet ”blackouted” af alkohol.

Rent neurokemisk nedsætter alkohol virkningen af hjernens signalstof glutamat. Dette stof er en såkaldt neurotransmitter, som er vigtig for hjernens hukommelsesprocesser. Ved et voldsomt alkoholindtag kan man derfor skabe ”sorte huller” i hukommelsen, hvor intet er blevet lagret. Dette kalder vi et blackout.

 

 

Hvornår får man blackout af alkohol?

Blackout hænger som regel sammen med et voldsomt indtag af alkohol, hvor promillen har været så høj, at hjernen praktisk talt har været sat ud af kraft. Nærmere bestemt den del af hjernen, som har at gøre med hukommelsesprocesser. Mange har oplevet blackout efter at have indtaget meget spiritus over kort tid.

 

Er blackout efter alkohol farligt?

Ja. Et alkoholisk blackout er et tegn på en forgiftningstilstand, hvor alkohol har forstyrret hjernens kemi i en grad så hukommelsen er sat ud af spil. Det kræver en høj promille og det vil altid have en negativ effekt på hjernens sundhed, både på kort sigt og på længere sigt. Hjernen tager en smule skade ved hvert blackout. På lang sigt kan det medføre alkoholdemens.

Når man ikke kan huske, hvad man har foretaget sig, har man heller ikke haft kontrol over, hvad man gør. Mange alkoholikere har foretaget sig ting under blackouts, som de bagefter skammer sig over - ting som er grænseoverskridende, eller endda kriminelle. Hustruvold, spirituskørsel og seksuelle overgreb er eksempler på kriminelle handlinger, som er blevet begået af alkoholikere under et blackout.

Dertil kommer en væsentlig forøget risiko for ulykker for den påvirkede selv. Drukneulykker, faldulykker, påkørsel i trafikken og hypertermi (nedkøling) er blot nogle af de ulykker som ses ofte blandt alkoholikere i denne tilstand.

Kan alkohol blackout give hjerneskade?

Ja. Et blackout er et tegn på en akut forgiftning af hjernen. De fleste vil komme sig helt ovenpå et blackout, men hvis det sker ofte, vil det skade hjernen på lang sigt. Det kan resultere i en kronisk hjerneskade i form af alkoholdemens. 

 

Kom i behandling for alkoholmisbrug og bliv fri for alkoholblackout

Hvis man ofte oplever at drikke sig til et blackout, så er der en stor chance for, at man er alkoholiker.

 Hvis man er alkoholiker, d.v.s. afhængig af alkohol, så findes der kun én varig løsning på problemet - at stoppe helt med at drikke alkohol. Det kan være næsten umuligt for en alkoholiker at stoppe af sig selv, så vi anbefaler behandling.

 En specialiseret behandling for sygdommen alkoholisme kan fås på Behandlingscenter Søby Park i Hammel nær Aarhus. To ud af tre patienter stopper helt med at drikke som følge af denne behandling, og alle får nogle redskaber med sig til at håndtere deres sygdom bedre fremover.

 


 

Behandlingscenter Søby Park

Ring før du gør noget

Kontakt Steen Beck på TLF. 86 87 12 24 eller bliv ringet op på et tidspunkt der passer dig. Vi kontakter dig i det valgte tidsrum for en personlig og uforpligtende dialog omkring situationen.

 

DERFOR VÆLGER MANGE AT KOMME I ALKOHOLBEHANDLING PÅ BEHANDLINGSCENTER SØBY PARK UDEN ANTABUS

  • Stop konsekvenserne af alkoholafhængighed NU med en værdig og medmenneskelig misbrugsbehandling med en fremadrettet løsning.
  • Opfølgende ambulant alkohol misbrugsbehandling og relevant kursusprogram for de nærmeste pårørende.
  • Læge tilsyn, helbreds- og medicinske forhold varetages af vore erfarne læger i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer.
  • Alkoholafvænning og alkohol misbrugsbehandling varetages af vore certificerede specialister i misbrug, selv med mange års erfaring som ædrulighed.
  • 7-8 ugers intensiv og effektiv alkohol misbrugsbehandling i diskrete og i særklasse skønne og rummelige forhold på mindre Herregård.
  • Danmarks ubetinget smukkeste behandlingscenter.
  • Beliggende i smuk natur, omgivet af skov og sø og med et rigt dyreliv.
  • Fuld diskretion og anonymitet er altid en selvfølge. Ingen oplysninger eller persondata kommer ud af huset.
  • Akut patient modtagelse døgnet rundt, året rundt. Vi sørger gerne for transporten - hele landet.
  • Professionel intervention. Få vores hjælp til at motivere alkoholmisbrugeren til at gå straks i behandling for sit alkoholmisbrug.

 

Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega, som lider af blackouts og har behov for behandling?

Så tøv ikke med at kontakte os. 

 

TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00

- også weekend og helligdage -

 

Vores alkoholrådgivning er uforpligtende, og du må gerne være anonym.