Bliv ringet op
 Vi er der for dig - Også for pårørende & arbejdsgivere. 
   Telefon rådgivning er altid gratis, uforpligtende og anonymt. Kontakt os NU på TLF. 86 87 12 24   

DRIKKER FOR MEGET

 

- 4 ud af 5 af vore patienter kommer ud af deres drikkeri. 

- Ring TLF. 86 87 12 24 og få råd om, hvordan du kan stoppe med at drikke.

 
 

 

Hvornår drikker man for meget alkohol

Sundhedsstyrelsen anbefaler et maksimalt forbrug på 14 genstande om ugen for mænd og 7 for kvinder.

Det vurderes at et alkoholforbrug under dette niveau ikke er skadende på lang sigt. Denne grænse skal dog kun ses som en tommelfingerregel.

I forhold til at vurdere om man har et alkoholproblem er det mere væsentligt at se på om der er et mønster i ens drikkeri. En såkaldt kvartalsdranker kan for eksempel godt holde sig under 14 genstande om ugen set over et helt år, men til gengælde drikke alt for meget over en periode på 2-3 måneder.

Denne form for drikkeri vil stadig være skadelig og give personen problemer.

 

 

Hvorfor drikker man for meget

Der kan være mange grunde til at folk drikker for meget. Nogle drikker for meget mens de er unge og fester meget, men skruer så ned for drikkeriet når de bliver voksne og stifter familie og får job.

Andre er såkaldte problemdrikkere og bruger alkohol som et beroligende eller opløftende middel når de føler sig pressede på jobbet eller i privatlivet. Som regel kan disse mennesker genvinde kontrollen og få styr på drikkeriet igen efter en periode. Anderledes forholder det sig med alkoholikeren.

Vi ved faktisk meget lidt om årsagerne til at nogle udvikler alkoholisme. Meget tyder dog på at det er en kombination af genetisk disposition og psykosociale faktorer. For alkoholikeren er alkohol ikke længere et valg men en nødvendighed. Alkoholikeren er nødt til at drikke for blot at få ro i sindet.

Da et højt dagligt indtag af alkohol fører til tolerans overfor stoffet er alkoholikeren nødt til at skrue op for alkoholmængden over tid for at opnå den samme virkning.

 

 

Hvordan kan man stoppe med at drikke for meget alkohol

Det der adskiller alkoholikeren fra problem-drikkeren og storforbrugeren af alkohol er evnen til at stoppe igen. Mens de to sidstnævnte grupper kan drikke for meget i en periode, så kan de selv formå at stoppe igen, når de vurderer at det er blevet for meget.

Alkoholikeren er defineret ved at de drikker mod deres egen vilje. De kan godt tage en beslutning om at stoppe – og gør det ofte, men hver gang ender de med flasken for munden igen. De skal have kvalificeret hjælp til at stoppe drikkeriet.

Den bedste hjælp er professionel hjælp, som den der tilbydes på Behandlingscenter Søby Park. Her kan alkoholikeren blive indlagt i døgnbehandling i et fem ugers forløb, hvor specialtuddannet personale behandler alle aspekter af sygdommen, lige fra afrusning og abstinensbehandling til dybdegående personligt arbejde, hvor patienten lærer nye strategier for et godt ædru liv.

Hvis man ikke har råd til professionel behandling er der hjælp at hente i Anonyme Alkoholikere. Over hele landet findes der AA-grupper som tilbyder gratis hjælp og støtte til alkoholikere, som gerne vil stoppe med at drikke. AA har en hotline hvor de kan kontaktes alle dage fra kl. 8.00-24.00 på tlf. 7010 1224.

 

Kom i behandling og stop med at drikke alkohol

Den mest effektive hjælp til at stoppe med at drikke fås ved en professionel døgnbehandling, som den vi tilbyder.

Her vil alkoholikeren være indlagt i fem uger, hvor der døgnet rundt er fokus på at hjælpe patienten af med deres alkoholproblem. Dette sker både gennem individuelle samtaler med behandlere og i gruppeterapi med andre patienter.

Behandlingen som tilbydes på Behandlingscenter Søby Park er en såkaldt Minnesotabehandling. Den er baseret på AA's 12-trinsprogram og er kendetegnet ved at at de professionelt uddannede behandlere på institutionen alle har personlig førstehåndserfaring med alkoholisme. Deres viden om sygdommen og løsningen på den er altså ikke kun baseret på teoretisk viden, men også på personlig erfaring. Dette har vist sig at være et vigtigt aspekt i forhold til at opnå en god og empatisk forståelse mellem patient og behandler.

 


 

Behandlingscenter Søby Park

Ring før du gør noget

Kontakt Steen Beck på TLF. 86 87 12 24 eller bliv ringet op på et tidspunkt der passer dig. Vi kontakter dig i det valgte tidsrum for en personlig og uforpligtende dialog omkring situationen.

 

DERFOR VÆLGER MANGE AT KOMME I BEHANDLING HVIS DE DRIKKER FOR MEGET PÅ BEHANDLINGSCENTER SØBY PARK

  • Stop konsekvenserne af alkoholafhængighed NU med en værdig og medmenneskelig misbrugsbehandling med en fremadrettet løsning.
  • Opfølgende ambulant hash misbrugsbehandling og relevant kursusprogram for de nærmeste pårørende.
  • Læge tilsyn, helbreds- og medicinske forhold varetages af vore erfarne læger i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer.
  • Alkoholafvænning og alkohol misbrugsbehandling varetages af vore certificerede specialister i misbrug, selv med mange års erfaring som stoffrie.
  • 7-8 ugers intensiv og effektiv alkohol misbrugsbehandling i diskrete og i særklasse skønne og rummelige forhold på mindre Herregård.
  • Danmarks ubetinget smukkeste behandlingscenter.
  • Beliggende i smuk natur, omgivet af skov og sø og med et rigt dyreliv.
  • Fuld diskretion og anonymitet er altid en selvfølge. Ingen oplysninger eller persondata kommer ud af huset.
  • Akut patient modtagelse døgnet rundt, året rundt. Vi sørger gerne for transporten - hele landet.
  • Professionel intervention. Få vores hjælp til at motivere alkoholmisbrugeren til at gå straks i behandling for sit alkoholmisbrug.

 

Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega, som drikker for meget og har behov for behandling?

Så tøv ikke med at kontakte os. 

 

TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00

- også weekend og helligdage -

 

Vores alkoholrådgivning er uforpligtende, og du må gerne være anonym.