Bliv ringet op
 Vi er der for dig - Også for pårørende & arbejdsgivere. 
   Telefon rådgivning er altid gratis, uforpligtende og anonymt. Kontakt os NU på TLF. 86 87 12 24   

HVAD ER ABSTINENSER?

 

- 4 ud af 5 af vore patienter kommer ud af deres misbrug. 

- Ring TLF. 86 87 12 24 og få råd om, hvordan man kommer ud i misbrugsbehandling.

 
 

 

Definitionen på abstinenser

Abstinenser er betegnelsen for de fysiske og psykiske lidelser, der kan opstå, når en stofmisbruger eller alkoholiker stopper med at tage sit stof. Hvis man er ludoman eller sexafhængig, kan der også opstå psykiske abstinenser, der minder om alkoholikerens eller stofmisbrugerens psykiske abstinenser.

 

Hvad betyder abstinenser?

Ordet abstinens betyder afholdenhed. Abstinenser er altså noget der opstår, når man afholder sig fra det stof eller den ting man er blevet afhængig af.

 

Hvad er abstinenssymptomer?

Abstinenssymptomer er lidt forskellige alt efter hvilket stof eller aktivitet man har været afhængig af, men fælles for dem er, at de føles ubehagelige for patienten og gør ham meget urolig. For alkoholikeren og stof/medicin-misbrugeren er der både tale om fysiske og psykiske abstinenssymptomer. Hjernen mangler simpelthen sit stof, og det kan opleves som om at hele ens krop skriger efter alkohol eller stoffer.

 

Hvordan føles abstinenser?

Abstinenser kan føles særdeles ubehagelige. Graden af abstinenser hænger meget sammen med, hvor meget alkohol eller narkotika patienten har indtaget i tiden op til abstinensen (afholdenheden).

En person, der f.eks. har været vant til at drikke to flasker vodka om dagen igennem længere tid, vil føle sig både fysisk og psykisk meget skidt tilpas, hvis han blot stopper med at drikke fra den ene dag til den anden.

Typisk vil han ryste på hænderne, få svedeture og hjertebanken. Fremfor alt vil han føle sig meget urolig og ængstelig. Fysisk vil han blive meget rastløs. Tankerne vil være kaotiske og han vil opleve det som om at hele hans krop kun skriger på én ting; alkohol!

 

Har jeg abstinenser?

Hvor vidt man er blevet afhængig af alkohol eller stoffer, viser sig egentlig først i det øjeblik man forsøger at stoppe med at drikke eller tage stoffer. Har man det stadig fint flere dage efter at man er stoppet, så har man ikke abstinenser. I hvert fald ikke fysiske abstinenser. I så fald ville man ikke være i tvivl!

For alkoholikeren kan der dog også være tale om langtidsvarige psykiske abstinenser, som måske først viser sig efter nogle dages eller endda ugers afholdenhed. Dette kan være ting som personen ikke selv forbinder med alkoholabstinenser, og netop derfor er de værd at holde øje med.

Er du blevet mere rastløs? Er du blevet mere irritabel? Er du mere utilfreds end du plejer? Så kan det være tegn på psykiske abstinenssymptomer. Andre symptomer kan være, at man har svært ved at være ordentligt til stede i sociale sammenhænge, for eksempel sammen med familien. Man bliver måske mere mut og indadvendt eller føler behov for at gå afsides for at finde sindsroen igen.

 

Hvordan slipper man af med abstinenser

Fysiske abstinenser kan behandles medicinsk med præparater, hvis effekt minder om det stof man er blevet afhængig af. Det er vigtigt at medicinsk abstinensbehandling foregår under lægeopsyn, da man ellers kan risikere abstinenskramper, som er kraftige muskelkramper i hele kroppen, som kan føre til besvimelse.

Det bedste er at lade sig indlægge på et behandlingssted som Behandlingscenter Søby Park, hvor man er specialister i at behandle både de fysiske og de psykiske abstinenser efter et alkoholmisbrug. Her vil man være under opsyn af professionelt plejepersonale døgnet rundt, og der vil blive taget hånd om både de fysiske og de psykiske abstinenser.

På lang sigt slipper man kun af med sine psykiske abstinenser, hvis man bliver helt ædru og lærer at håndtere sine følelser på en ny og bedre måde frem for at drikke på dem. Det kræver en målrettet personlig indsats, og det kræver hjælp fra nogen med en dyb forståelse af sygdommen alkoholisme. 

Det er præcis det vi tilbyder på Behandlingscenter Søby Park.

 

 


 

Behandlingscenter Søby Park

Ring før du gør noget

Kontakt Steen Beck på TLF. 86 87 12 24 eller bliv ringet op på et tidspunkt der passer dig. Vi kontakter dig i det valgte tidsrum for en personlig og uforpligtende dialog omkring situationen.

 

DERFOR VÆLGER MANGE PATIENTER AT KOMME I ALKOHOLBEHANDLING PÅ BEHANDLINGSCENTER SØBY PARK

  • Stop konsekvenserne af alkoholafhængighed NU med en værdig og medmenneskelig misbrugsbehandling med en fremadrettet løsning.
  • Opfølgende ambulant alkohol misbrugsbehandling og relevant kursusprogram for de nærmeste pårørende.
  • Læge tilsyn, helbreds- og medicinske forhold varetages af vore erfarne læger i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer.
  • Alkoholafvænning og alkohol misbrugsbehandling varetages af vore certificerede specialister i misbrug, selv med mange års erfaring som ædrulighed.
  • 7-8 ugers intensiv og effektiv alkohol misbrugsbehandling i diskrete og i særklasse skønne og rummelige forhold på mindre Herregård.
  • Danmarks ubetinget smukkeste behandlingscenter.
  • Beliggende i smuk natur, omgivet af skov og sø og med et rigt dyreliv.
  • Fuld diskretion og anonymitet er altid en selvfølge. Ingen oplysninger eller persondata kommer ud af huset.
  • Akut patient modtagelse døgnet rundt, året rundt. Vi sørger gerne for transporten - hele landet.
  • Professionel intervention. Få vores hjælp til at motivere alkoholmisbrugeren til at gå straks i behandling for sit alkoholmisbrug.

 

Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega, som har behov for alkoholbehandling?

Så tøv ikke med at kontakte os. 

 

TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00

- også weekend og helligdage -

 

Vores alkoholrådgivning er uforpligtende, og du må gerne være anonym.