Bliv ringet op
 Vi er der for dig - Også for pårørende & arbejdsgivere. 
   Telefon rådgivning er altid gratis, uforpligtende og anonymt. Kontakt os NU på TLF. 86 87 12 24   

HVAD GØR ALKOHOL VED HJERNEN?

 

- 4 ud af 5 af vore patienter kommer ud af deres alkoholmisbrug. 

- Ring TLF. 86 87 12 24 og få råd om, hvordan man kommer ud af et alkoholmisbrug.

 
 

 

 

Hvordan påvirker alkohol hjernen?

Når vi har drukket os berusede, har vi i virkeligheden forgiftet hjernen en smule. Det også derfor alkohol kaldes en rusgift. De fleste oplever denne rus eller forgiftning som behagelig. Vi føler os lidt mere modige, åbne og opstemte.

Rent neurokemisk påvirker alkohol hjernens produktion af signalstoffer, også kaldet transmitterstoffer, som er de stoffer der videregiver hjernecellernes elektriske impulser.

De vigtigste signalstoffer i denne sammenhæng er stoffer som serotonin, dopamin, glutamat og endorfiner. Alkoholen tilfører blandt andet hjernen mere dopamin, hvilket er det stof der får os til at føle os euforiske og mere snakkelystne, når vi er berusede.

Efter lang tids alkoholmisbrug vil hjernens egen produktion af dopamin svækkes kraftigt. Alkoholikeren vil derfor med tiden føle større og større trang til at indtage alkohol blot for at føle sig nogenlunde tilpas.

 Alkoholmisbrug kan på lang sigt skade hjernen og føre til alkoholdemens.

 

 

Hvad gør alkohol ved kroppen?

Når vi har drukket så meget at vi er blevet fulde sker der flere ting i kroppen samtidig. For det første kommer leveren på overarbejde. Leveren har blandt andet til opgave at nedbryde alkohol og udskille giftstoffer. Da alkohol er en rusgift har leveren travlt med at nedbryde alkoholen til mindre skadelige stoffer.

Ud over dette påvirker en alkoholpromille over 0,5 også øjnenes evne til at fokusere. Er promillen over 0,8 bliver vores synsvinkel indskrænket.

Alkohol får også vores blodårer til at udvides med det resultat at vi oplever øget varme i kroppen og rødmen i ansigtet.

Hvis man fortsætter med at drikke sig til en endnu højere promille på omkring 4 kan man risikere akut alkoholforgiftning, hvilket kan være dødeligt.

Hvilke skader kan et alkoholmisbrug give?

Ved et langvarigt alkoholmisbrug vil alkoholen skade flere af vores organer.

Nogle af de mest udbredte fysiske skader er ting som fedtlever eller skrumpelever (cirrose), hjertekar-sygdomme, betændelse i bugspytkirtlen, mavetarm-sygdomme, nervebetændelse, diabetes samt skader på hjernen og centralnervesystemet.

Dertil kommer de psykiske skadevirkninger af et alkoholmisbrug. Det er typisk lidelser som angst, depression, rastløshed og søvnforstyrrelser. Også selvmodstanker er udbredte blandt alkoholikere.

 


 

Behandlingscenter Søby Park

Ring før du gør noget

Kontakt Steen Beck på TLF. 86 87 12 24 eller bliv ringet op på et tidspunkt der passer dig. Vi kontakter dig i det valgte tidsrum for en personlig og uforpligtende dialog omkring situationen.

 

DERFOR VÆLGER MANGE AT KOMME I ALKOHOLBEHANDLING PÅ BEHANDLINGSCENTER SØBY PARK

  • Stop konsekvenserne af alkoholafhængighed NU med en værdig og medmenneskelig misbrugsbehandling med en fremadrettet løsning.
  • Opfølgende ambulant alkohol misbrugsbehandling og relevant kursusprogram for de nærmeste pårørende.
  • Læge tilsyn, helbreds- og medicinske forhold varetages af vore erfarne læger i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer.
  • Alkoholafvænning og alkohol misbrugsbehandling varetages af vore certificerede specialister i misbrug, selv med mange års erfaring som ædrulighed.
  • 7-8 ugers intensiv og effektiv alkohol misbrugsbehandling i diskrete og i særklasse skønne og rummelige forhold på mindre Herregård.
  • Danmarks ubetinget smukkeste behandlingscenter.
  • Beliggende i smuk natur, omgivet af skov og sø og med et rigt dyreliv.
  • Fuld diskretion og anonymitet er altid en selvfølge. Ingen oplysninger eller persondata kommer ud af huset.
  • Akut patient modtagelse døgnet rundt, året rundt. Vi sørger gerne for transporten - hele landet.
  • Professionel intervention. Få vores hjælp til at motivere alkoholmisbrugeren til at gå straks i behandling for sit alkoholmisbrug.

 

Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega, som har behov for behandling?

Så tøv ikke med at kontakte os. 

 

TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00

- også weekend og helligdage -

 

Vores alkoholrådgivning er uforpligtende, og du må gerne være anonym.