Bliv ringet op
 Vi er der for dig - Også for pårørende & arbejdsgivere. 
   Telefon rådgivning er altid gratis, uforpligtende og anonymt. Kontakt os NU på TLF. 86 87 12 24   

HVAD GØR ALKOHOL VED KROPPEN

 

- 4 ud af 5 af vore patienter kommer ud af deres alkoholmisbrug. 

- Ring TLF. 86 87 12 24 og få råd om, hvordan man kommer ud af et misbrug.

 
 

 

Hvilken betydning har alkohol på kroppen på længere sigt

Alkohol er kemisk set et organisk opløsningsmiddel. Derfor kan det næppe undre at et stort alkoholindtag over længere tid vil skade kroppens organer.

Et langvarigt massivt alkoholmisbrug kan således få en dødelig udgang, for eksempel på grund af levercirrose (skrumpelever). Selv et mindre forbrug af alkohol kan på lang sigt have negative virkninger på kroppen så som fedtlever og nedsat immunforsvar.

Et decideret alkoholmisbrug vil på lang sigt skade både hjernen, centralnervesystemet, hjertekar-systemet samt lever og nyrer. Type 2-diabetes og betændelse i bugspytkirtlen ses også tit hos alkoholikere.

Dertil kommer de psykiske og sociale skadevirkninger af misbruget, som alkoholikeren ofte kan opleve som mindst lige så ødelæggende som de fysiske.

 

 

Hvad gør for meget alkohol ved kroppen

Når vi taler om alkoholens effekt på kroppen skelner vi mellem de kortvarige og de langsigtede virkninger.

Selve alkoholrusen er, klinisk set, en forgiftningstilstand, hvor hjernens naturlige kemi bliver forstyrret af alkoholen i blodet. De fleste forbinder denne rus med noget behageligt. De føler sig gladere, mere åbne, mere modige og sociale m.m.

Hvis promillen øges yderligere og vi bliver meget fulde kan disse virkninger dog vende rundt og blive mere ubehagelige. Vores talecenter i hjernen bliver påvirket så vi begynder at snøvle, vi bliver svimle og kan ikke længere holde balancen, vi får sværere ved at koordinere vores bevægelser og mister måske kontrollen over vores vandladning.

Når kroppen ikke længere kan nå om nedbryde alkoholen i takt med at vi hælder den indenbords, så kan det ende med en akut alkoholforgiftning. Her risikerer patienten at gå i koma, hvilket kan være livsfarligt.

 

 

Kan kroppen blive normal efter en alkoholbehandling

Vi kan dele  alkoholens skadelige virkning på kroppen op i de kortvarige påvirkninger, de langvarige og de permanente skader.

Langt de fleste af de fysiske mén efter et alkoholmisbrug kan man blive helt kvit efter et behandlingsophold på fem uger på Behandlingscenter Søby Park.

Abstinenser behandles medicinsk fra det øjeblik man bliver indlagt og en tilknyttet læge undersøger patientens levertal samt symptomer på andre følgesygdomme så som betændelse i bugspytkirtlen. Allerede efter den første uge i behandling vil patienten føle sig fysisk meget raskere end da han ankom.

Et langt liv som aktiv alkoholiker slider på kroppen, men langt de fleste fysiske mén af drikkeriet kan man komme sig helt over efter en alkoholbehandling. Med et ædru og sundere liv efter behandlingen kan den gode opadgående kurve fortsættes.

Varige mén af alkoholisme kan være ting som levercirrose (skrumpelever), diabetes type-2 eller alkoholisk  demens, men disse skader er forholdsvis sjældne blandt patienter som har ladet sig indlægge til behandling på Behandlingscenter Søby Park.

 

Hvordan kommer man i behandling for alkoholmisbrug

Den mest grundige og effektive form for alkoholbehandling der findes i dag er den såkaldte Minnesotabehandling. Det er denne behandlingsform der bruges på Behandlingscenter Søby Park.

Man kan ringe direkte til Behandlingscenter Søby Park på telefon nr:  86 87 12 24  alle dage fra kl. 7.00-23.00 – også weekender og helligdage. Her aftaler man nærmere hvornår og hvordan alkoholikeren kan blive indlagt.

Ofte er det pårørende der henvender sig til behandlingscenteret på alkoholikerens vegne. Det kan f.eks. være en far, en ægtefælle, en chef, eller en søn eller datter til alkoholikeren. Man er også velkommen til at indskrive alkoholikeren til behandling selv om vedkommende stadig er beruset.

Da behandlingstilbuddet er privat, skal man selv betale for behandlingen. I nogle tilfælde kan patienten være dækket af en sundhedsforsikring. Et fuldt behandlingsforløb på Behandlingscenter Søby Park varer normalt fem uger.

 


 

Behandlingscenter Søby Park

Ring før du gør noget

Kontakt Steen Beck på TLF. 86 87 12 24 eller bliv ringet op på et tidspunkt der passer dig. Vi kontakter dig i det valgte tidsrum for en personlig og uforpligtende dialog omkring situationen.

 

DERFOR VÆLGER MANGE AT KOMME I BEHANDLING PÅ BEHANDLINGSCENTER SØBY PARK

  • Stop konsekvenserne af alkoholafhængighed NU med en værdig og medmenneskelig misbrugsbehandling med en fremadrettet løsning.
  • Opfølgende ambulant hash misbrugsbehandling og relevant kursusprogram for de nærmeste pårørende.
  • Læge tilsyn, helbreds- og medicinske forhold varetages af vore erfarne læger i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer.
  • Alkoholafvænning og alkohol misbrugsbehandling varetages af vore certificerede specialister i misbrug, selv med mange års erfaring som stoffrie.
  • 7-8 ugers intensiv og effektiv alkohol misbrugsbehandling i diskrete og i særklasse skønne og rummelige forhold på mindre Herregård.
  • Danmarks ubetinget smukkeste behandlingscenter.
  • Beliggende i smuk natur, omgivet af skov og sø og med et rigt dyreliv.
  • Fuld diskretion og anonymitet er altid en selvfølge. Ingen oplysninger eller persondata kommer ud af huset.
  • Akut patient modtagelse døgnet rundt, året rundt. Vi sørger gerne for transporten - hele landet.
  • Professionel intervention. Få vores hjælp til at motivere alkoholmisbrugeren til at gå straks i behandling for sit alkoholmisbrug.

 

Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega, som har behov for behandling?

Så tøv ikke med at kontakte os. 

 

TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00

- også weekend og helligdage -

 

Vores alkoholrådgivning er uforpligtende, og du må gerne være anonym.