Bliv ringet op
 Vi er der for dig - Også for pårørende & arbejdsgivere. 
   Telefon rådgivning er altid gratis, uforpligtende og anonymt. Kontakt os NU på TLF. 86 87 12 24   

KVARTALSDRANKER

 

- 4 ud af 5 af vore patienter kommer ud af deres misbrug til alkohol. 

- Ring TLF. 86 87 12 24 og få råd om, hvordan man kommer ud af et misbrug.

 
 

 

Definitionen på en kvartalsdranker

Betegnelsen kvartalsdranker er ikke et videnskabeligt begreb og derfor findes der da heller ikke nogen entydig definition på ordet.

Som regel forstås en type af alkoholiker som drikker voldsomt i perioder for derefter at have en periode med total afholdenhed. For nogle kan de ædru perioder være længere end drukperioderne  for - andre kan det være omvendt. Det kan også ændre sig i takt med at sygdommen udvikler sig.

Fælles for de såkaldte kvartalsdrankere er, at de har svært ved at stoppe igen når de først er begyndt at drikke alkohol. Derfor kan en enkelt aften i byen gå hen og blive til en hel uge eller måneds intensiv druk inden de får stoppet og igen tager en periode med afholdenhed.

 

 

Hvordan bliver man kvartalsdranker

En såkaldt kvartalsdranker er også at betragte som alkoholiker, for så vidt at han drikker for meget og at der er et mønster i hans drikkeri.

Ikke alle alkoholikere drikker på samme måde, men fælles for dem er, at deres drikkeri udgør et problem for dem. De drikker mere end de egentlig vil.

Videnskaben kan ikke sige noget om, hvorfor nogle af os udvikler alkoholisme, ud over at både genetik og psykosociale forhold ser ud til at spille en rolle.

Kvartalsdrankeren formår at holde pauser imellem hans drukperioder, men problemet er grundlæggende det samme som for andre alkoholikere – at alkoholen tager magten fra ham, når han drikker.

 

 

Er det skidt for kroppen at være kvartalsdranker

Intensive perioder med druk er skadelig for kroppen – både på kort og på lang sigt. Kroppen er simpelthen ikke bygget til at håndtere store mængder alkohol. En måneds intensiv druk kan derfor stadig resultere i black outs, koma og hospitalsindlæggelse.

Dertil kommer alle de psykiske og sociale følgevirkninger, som ofte følger med en drukperiode – fravær på jobbet, problemer i parforholdet og familien, økonomisk uansvarlighed, vold, spirituskørsel m.m.

 

Hvordan stopper man en kvartalsdranker

En kvartalsdranker er også alkoholiker, og ligesom andre alkoholikere skal kvartalsdrankeren også have hjælp til at løse sit problem.

Den bedste hjælp er professionel hjælp i form af behandling, som den der tilbydes på Behandlingscenter Søby Park.

Det svære kan være at overbevise alkoholikeren om, at han vitterligt har behov for at komme i behandling. Benægtelse af problemet ses hos næsten alle alkoholikere i en eller anden grad. Her kan det blive nødvendigt med en såkaldt intervention, hvor alkoholikerens nærmeste pårørende går sammen om at sætte vedkommende stolen for døren og insistere på at vedkommende lader sig indlægge til behandling.

 Også her kan Behandlingscenter Søby Park være behjælpelig med rådgivning og assistance.

 

Hvordan får man en kvartalsdranker i behandling

Det er typisk for alkoholikeren at benægte eller forklejne problemet med hans drikkeri. Derfor kan det være svært at overbevise alkoholikeren om, at han vitterligt har behov for at komme i behandling.

Hvis man ikke kan nå igennem til alkoholikeren med rationelle argumenter, kan det derfor blive nødvendigt at sætte hårdt mod hårdt i form af et ultimatum fra enten en arbejdsgiver eller en ægtefælle. Her må det gøres klart for alkoholikeren at han står overfor et valg – enten går han i behandling eller også får det konsekvenser for hans job eller ægteskab.

Behandlingscenter Søby Park kan man få rådgivning og støtte til en sådan intervention.

 

Rådgivning til pårørende af en kvartalsdranker

Det er opslidende at være pårørende til en alkoholiker. Også til en såkaldt kvartalsdranker. Frygten for hvornår han igen ryger ud i en periode med ukontrolleret druk vil altid ligge som en skygge over familien.Det er et problem som familien sjældent kan håndtere uden hjælp udefra.

Børn og ægtefæller til kvartalsdrankere er ofte dem der lider mest under alkoholikerens adfærd, men det er vigtigt at slå fast, at familiens problemer kun bliver løst permanent ved at alkoholikeren selv får løst sit alkoholproblem. I de fleste tilfælde kræver det behandling.

Behandlingscenter Søby Park står personalet klar med rådgivning om, hvordan man bedst griber det an at få en alkoholiker i behandling.

 


 

Behandlingscenter Søby Park

Ring før du gør noget

Kontakt Steen Beck på TLF. 86 87 12 24 eller bliv ringet op på et tidspunkt der passer dig. Vi kontakter dig i det valgte tidsrum for en personlig og uforpligtende dialog omkring situationen.

 

DERFOR VÆLGER MANGE AT KOMME I BEHANDLING PÅ BEHANDLINGSCENTER SØBY PARK

  • Stop konsekvenserne af alkoholafhængighed NU med en værdig og medmenneskelig misbrugsbehandling med en fremadrettet løsning.
  • Opfølgende ambulant hash misbrugsbehandling og relevant kursusprogram for de nærmeste pårørende.
  • Læge tilsyn, helbreds- og medicinske forhold varetages af vore erfarne læger i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer.
  • Alkoholafvænning og alkohol misbrugsbehandling varetages af vore certificerede specialister i misbrug, selv med mange års erfaring som stoffrie.
  • 7-8 ugers intensiv og effektiv alkohol misbrugsbehandling i diskrete og i særklasse skønne og rummelige forhold på mindre Herregård.
  • Danmarks ubetinget smukkeste behandlingscenter.
  • Beliggende i smuk natur, omgivet af skov og sø og med et rigt dyreliv.
  • Fuld diskretion og anonymitet er altid en selvfølge. Ingen oplysninger eller persondata kommer ud af huset.
  • Akut patient modtagelse døgnet rundt, året rundt. Vi sørger gerne for transporten - hele landet.
  • Professionel intervention. Få vores hjælp til at motivere alkoholmisbrugeren til at gå straks i behandling for sit alkoholmisbrug.

 

Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega, som har behov for behandling?

Så tøv ikke med at kontakte os. 

 

TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00

- også weekend og helligdage -

 

Vores alkoholrådgivning er uforpligtende, og du må gerne være anonym.