Bliv ringet op
 Vi er der for dig - Også for pårørende.  
   Telefon rådgivning er altid gratis, uforpligtende og anonymt. Kontakt os NU på tlf. 86 87 12 24   

Motivering af en alkoholiker til at modtage behandling

 

4 ud af 5 af vore patienter lægger misbruget bag sig. 

 

Ring NU på tlf. 86 87 12 24 og få råd om, hvordan du får din pårørende i alkoholbehandling hos os her på Behandlingscenter Søby Park.

 

Ring til os før du gør noget. 

Benyt dig af vores gratis og anonyme motivations- og alkoholrådgivning. 

”Intervention”: Få hjælp til at motivere den afhængige til at modtage hjælp og alkoholbehandling.

 

Det er ingen skam at være alkoholiker; men det er en skam ikke at gøre noget ved det! Og der kan gøres noget effektivt gennem en professionel alkoholafvænning / alkoholbehandling! 

Hvordan hjælper man bedst en alkoholiker? På grund af sygdommens karakter og benægtelses-syndromet er det undtagelsen, at en alkoholiker tager i alkoholafvænning / alkoholbehandling på eget initiativ, eller lige så sjældent helt og aldeles frivilligt! 

Sandheden er, at alkoholikerens nærmeste oftest må tage initiativ og vise handlekraft! Kun derved bliver en alkoholiker i stand til at arbejde med sin sygdom. 

Er det op til alkoholikeren selv, vinder sygdommen og nedturen fortsætter - for hele familien. Alle, som har problemet på nært hold ved, hvor umuligt det er at få alkoholikeren til at erkende eller gøre noget ved sit problem.

Hjælp til alkoholiker. I næsten alle tilfælde kan vi imidlertid med vores indsigt og erfaring medvirke til at bryde gennem isen! Alkoholikeren behøver hjælp og motivering til at overvinde afhængighedens jerngreb.

 

Vi har mulighed for at stå for en intervention, som er en professionel motivering af alkoholikeren med det ene formål, at få ham/hende i alkoholbehandling.

Interventionen styres af en af vores erfarne behandlere og er et omhyggeligt tilrettelagt forløb, som vi forbereder ned til mindste detalje sammen med familien / arbejdsgiveren. Så når tilbuddet om en alkoholbehandling videregives til alkoholikeren, er alt forebyggende arbejde gjort grundigt.

En intervention skal ses som en vigtig opgave, hvortil man har en professionel tilgang og forbereder sig omhyggeligt. Det er altafgørende man ved præcis hvad man har at arbejde med, ellers vil alkoholikeren lukke af og ikke tage imod tilbuddet om behandling. Det er vigtigt at forstå, at en intervention ikke handler om at gå bag ryggen på alkoholikeren og “snyde” ham/hende til at komme i behandling, men derimod er en kærlighedserklæring, hvor man viser, at man har bekymringer og omsorg for den alkoholiserede.

Der er ét mål med en intervention og det er at få alkoholikeren til at takke ja til at komme i alkoholbehandling. Det handler ikke om at få alkoholikeren til at stoppe med at drikke og hvordan det sker, alt dette kommer i den følgende alkoholbehandling.

 

 


 

Behandlingscenter Søby Park

Ring før du gør noget

Kontakt Steen Beck på 86 87 12 24 eller bliv ringet op på et tidspunkt der passer dig. Vi kontakter dig i det valgte tidsrum for en personlig og uforpligtende dialog omkring situationen.

 


 

 

Interventionen bør absolut KUN udføres af en professionel!  

Er det først mislykkedes for familien selv, kan vi ikke komme bagefter og rydde op i kaos. Interventionen bør absolut kun foregå efter forudgående, kyndig vejledning og familien bør ikke selv gøre et forsøg uden professionel hjælp og styring. Der er kun 1 skud i bøssen; mislykkes det, kan det ikke gentages.  

Interventionen foregår i en positiv ånd og med respekt og værdighed for alle parter, også for alkoholikeren. Grebet an på den rette måde lykkes det med meget få undtagelser altid at overtale alkoholikeren til at gå i alkoholbehandling omgående. 
 

Uforpligtende forbesøg og alkoholrådgivning. 

En anden mulighed er et besøg på Behandlingscenter Søby Park. Sammen kan vi drøfte perspektiverne i et fortsat drikkeri kontra alkoholbehandling. 

Et succesfyldt resultat af et forbesøg sammen med alkoholikeren kræver, ligesom med intervention, en forudgående forberedelse af familien, hvor vi oplyser om det forventelige forløb af besøget, og hvad der er nødvendigt for et positivt resultat. Uden forberedelse er besøget sandsynligvis spildt. 

Under alle omstændigheder kan alkoholikeren ikke indlægges til alkoholafvænning / alkoholbehandling mod sin vilje, altså blive tvangsindlagt. Der skal en personlig accept til! Men både ved ”Intervention” og ”Forbesøg” lykkes det med den rette motivering at få denne accept fra alkoholikeren, som oftest accepterer med en positiv holdning, og ofte endda med lettelse!
 

 

DERFOR VÆLGER MANGE AT GÅ I BEHANDLING HOS BEHANDLINGSCENTER SØBY PARK 

 • Alkoholbehandling med afsæt i Minnesota modellen, men udbygget med anerkendte og tidssvarende, terapeutiske metoder.
 • Akut patient modtagelse døgnet rundt, året rundt. Vi sørger gerne for transporten - hele landet.
 • Professionel intervention. Få vores hjælp til at motivere den afhængige til straks at gå i alkoholbehandling.
 • Stop konsekvenserne af alkoholafhængighed NU med en værdig og medmenneskelig misbrugsbehandling med en fremadrettet løsning.
 • Opfølgende ambulant alkoholbehandling og relevant kursusprogram for de nærmeste pårørende.
 • Læge tilsyn, helbreds- og medicinske forhold varetages af vore erfarne læger i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer.
 • Alkoholafvænning og alkoholbehandling varetages af vore certificerede specialister i misbrug, selv med mange års erfaring som ædru alkoholikere.
 • 5 ugers intensiv og effektiv alkoholbehandling i diskrete og i særklasse skønne og rummelige forhold på mindre Herregård.
 • Danmarks ubetinget smukkeste behandlingscenter.
 • Beliggende i smuk natur, omgivet af skov og sø og med et rigt dyreliv.
 • Fuld diskretion og anonymitet er altid en selvfølge. Ingen oplysninger eller persondata kommer ud af huset.


Inervention med hjælp fra Behandlingscenter Søby Park - Alkoholbehandling der virker

Efter gennemført forløb på Behandlingscenter Søby Park kan ca. 4 ud af 5 patienter konstateres ædru. De kommunale alkoholambulatorier og rådgivningscentre, med et behandlingsforløb på over 3-9 måneder, har en succesrate på ca. 6-8%.Derudover kommer mindre end 2% ud af deres misbrug ved hjælp af antabus, kombineret med psykolog hjælp.

 

 

Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega behov for alkoholbehandling?

Så tøv ikke med at kontakte os.

TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00

- også weekend og helligdage -

  

Vores alkoholrådgivning er uforpligtende, og du må gerne være anonym. 

 

 

 

 

Tag det gode liv tilbage!

 

At tørlægge kroppen er den mindste del af processen frem til et ædru liv, og er ingen løsning i sig selv.

Det handler om at blive, og forblive "mentalt ædru"!

Trygge rammer for motivation

 

 

Patienten restitueres både fysisk og mentalt. 

 

Kontakt os idag for yderligere information. 

Tlf. 86 87 12 24

 

 

Unikke omgivelser

Vores omgivelser er i absolut særklasse og de mest unikke, der findes indenfor misbrugsbehandling i Danmark.