Bliv ringet op
 Vi er der for dig - Også for pårørende.  
   Telefon rådgivning er altid gratis, uforpligtende og anonymt. Kontakt os NU på tlf. 86 87 12 24   

Hvornår er man alkoholiker?

 

4 ud af 5 af vore patienter kommer ud af deres misbrug. 

Ring 86871224 og få råd om, hvordan du får din pårørende i behandling her på Behandlingscenter Søby Park.

 

Mennesker som behøver alkohol og/eller afhængighedsskabende medicin for at klare deres eget liv, og dermed er alkoholikere, findes i alle sociale lag. Sygdommen er "demokratisk", både høj og lav rammes, ligeligt fordelt mellem mænd og kvinder. 

 

Fact: Ifølge Sundhedsstyrelsen dør ca. hver 20. dansker af sygdomme relateret til alkoholmisbrug. For 60 år siden døde kun hver 50. dansker efter for meget druk. Hver dansker drikker gennemsnitligt ca. 11,5 liter ren alkohol om året. Forbruget lå i 1960´erne på 5 liter per person over 14 år - en markant stigning.

Den typiske alkoholiker lever et tilsyneladende normalt og almindeligt liv med job og familie, men det går kun een vej, nedad! "Manden på bænken" har taget hele den ultimative tur ned til bunden. 

Som alkoholiker gennemlever man flere stadier, hvor alkoholismen udvikler sig og forværres med sikkerhed, når den har fundet grobund. Alkoholismen tiltager og alkoholikeren ender op med at befinde sig i en sygelig tilstand. Ofte med depression og en psykisk besættelse samt fysisk allergi, hvor både sind og krop behøver stoffet for at fungere – ligesom en motor behøver brændstof. 

Men selv på 2.stadie, hvor en alkoholiker behøver en opstrammer fra morgenstunden, fungerer mange alkoholikere nogenlunde udadtil, da man som alkoholiker bruger enorme ressourcer på at virke normal og upåvirket. 

 

Her er en kort beskrivelse af de forskellige stadier, som en alkoholiker gennemlever:

Alkoholiker stadier


 


 

HVORDAN OPLEVES EN ALKOHOLIKER?
 

Familien er de første, som mærker alkoholproblemerne og den spirende alkoholisme. 

Noget er helt galt og opleves samtidig dybt skamfuldt, hvorfor familien som regel isolerer sig mere og mere. Der inviteres sjældnere og sjældnere gæster, og børnene tager ikke venner og kammerater med hjem. Det er helt almindeligt, at familien bliver i tvivl, om det er dem, der er noget i vejen med.
Børn kan endda føle, det er deres skyld, at far eller mor drikker.

Imidlertid ser facaden stadig pæn ud. Men de typiske symptomer for en alkoholiker arbejder som tiden går. Da der oftest er tale om en årelang proces med udvikling af alkoholisme, vænner familien sig i takt hermed til tingenes tilstand. Grænserne flyttes umærkeligt, og hvad der for få år siden var fuldstændig uacceptabelt, er idag "normalt" i familien med en alkoholiker. 

Familien bruger masser af energi på at glatte ud og lade som om, at "her er alt i skønneste orden". Og alkoholikeren bruger både energi og tid på at planlægge og skjule drikkeriet, samtidig med at personligheden gennemgår en radikal forandring. 
En stående bemærkning fra familiemedlemmer til en alkoholiker, hvis man kommer tæt nok på er, at "han/hun er som 2 forskellige personer – der er ham, vi stadig elsker og holder af, og så er der ham med flasken, som vi ikke længere kan holde ud (/af)"! 

 


I takt med at alkoholikerens alkoholmisbrug bliver mere åbentlyst, forstærkes benægtelserne og løgnene. 

Enhver opfordring til hjælp eller alkoholbehandling afvises blankt. Benægtelse og løgne opleves hyppigere. Det er klassiske fraser hvor personen benægter at have et problem med alkohol. Eller at han/hun påstår de kan stoppe, hvornår det skal være. De går i forsvarsposition og bruger arbejde og familie som beviser for ikke at være alkoholiker.

Hvis du stiller en alkoholiker et ultimatum, vil de holde fast i at de skal have lov til at drikke én øl eller ét glas vin. Det er en af de absolut største forhindringer for at genoprette en alkoholiker - og samtidig bliver den ene øl eller det ene glas vin til mange flere. Den afhængige lover oftere og oftere at stoppe med at drikke. Alligevel bliver afhængigheden værre og værre, og ikke mindst tydeligere. Skuffelsen og byrden vokser sig større for familien og ligeledes for alkoholikeren.


Depression, som følge af misbruget, er næsten uundgåeligt. 

Virkningen fra de beroligende stoffer, som medicin eller sovemedicin, aftager over tid. Den positive virkning bliver mindre og mindre. I stedet ryger den afhængige ind i en ond cirkel. Den udeblivende positive effekt giver en betydelig indre uro og en fortsættelse af alkoholisme. Den positive indvirkning medicinen gav i starten, ender med at have den modsatte virkning og misbrugeren vil opleve en tilstand af uro og/eller depression.

En øget tolerance for medicin opstår naturligt - der skal mere og mere til for at få samme effekt. Nogen begynder at blande medicinen med alkohol. Hermed opnår de en kort, men bedre effekt. Det ender dog oftest i en meget farligt dobbelt afhængighed, som er ekstrem stærk og svær at komme ud af.  


En alkoholiker kan og vil ikke indrømme misbruget. 

På trods af en tolerance der er øget, smuldrende troværdighed samt manglende nærvær, kan eller vil en alkoholiker se, hverken det voksende problem eller konsekvenserne, som kan være fatale. Forslag om hjælp og egentlig alkoholbehandling afvises af alkoholikeren, som bagatelliserer problemet.

Alkoholikere har reduceret tilstedeværelse, de er fraværende - livet opleves som gennem et mat vindue, der gør det svært at se detaljerne. Det er også med til, at udviske synet på deres misbrug.

 

SÅDAN HJÆLPER DU EN PÅRØRENDE, DER ER ALKOHOLIKER
 

Sagt uden filter: Med den sygdom, som alkoholisme er, samt det udprægede benægtelses-syndrom hører det til sjældenhederne, at en alkoholiker frivilligt tager i alkoholbehandling.  

Facts er, at det er de pårørende tættest på alkoholikeren, der må tage ansvaret og tage sagen i egen hånd. Kun når dette sker er alkoholikeren i stand til at takke ja til en alkoholbehandling og dermed bearbejde sin sygdom. 

 

Vi tilbyder at forestå en Intervention, dvs. professionel og empatisk motivering af alkoholikeren til at gå i alkoholbehandling. Interventionen bør absolut KUN udføres af en professionel. Er det først mislykkedes for familien selv, kan vi ikke komme bagefter og rydde op i kaos. Interventionen bør absolut kun foregå efter forudgående, kyndig vejledning og familien bør ikke selv gøre et forsøg uden professionel hjælp og styring. Der er kun 1 skud i bøssen; mislykkes det, kan det ikke gentages. Interventionen foregår i en positiv ånd og med respekt og værdighed for alle parter, også for alkoholikeren. Grebet an på den rette måde lykkes det med meget få undtagelser altid at overtale alkoholikeren til at gå i alkoholbehandling omgående. 

 

Der er også mulighed for et for-besøg på Behandlingscenter Søby Park, hvor vi sammen kan drøfte perspektiverne i et fortsat drikkeri kontra alkoholbehandling. Men et succesfuldt udfald af for-besøget kræver også planlægning; stort den samme planlægning og forberedelse som ved en intervention.Ring derfor INDEN du gør noget. 

Udover at vi arbejder professionelt med alkoholbehandling, ønsker vi naturligvis også brændende, at andre alkoholikere og deres familier får del i den løsning, som har givet vores personale et helt andet og virkelig godt liv! 
 

Vi tør roligt love, at vi tilbyder ikke alene en kvalitetsbehandling med virkelig gode resultater, men også de mest eksklusive, inspirerende og tiltalende rammer indenfor dansk misbrugsbehandling – uden vi er dyrere end andre steder. 

 

Vi modtager patienter fra hele Danmark, både mænd og kvinder i alle aldersgrupper. 

 

 

 


 

Behandlingscenter Søby Park

Ring før du gør noget

Kontakt Steen Beck på 86 87 12 24 eller bliv ringet op på et tidspunkt der passer dig. Vi kontakter dig i det valgte tidsrum for en personlig og uforpligtende dialog omkring situationen.

 


 

ER DU ALKOHOLIKER? BEHANDLINGSCENTER SØBY PARK, KAN HJÆLPE DIG

 

 • Alkoholafvænning og alkoholbehandling varetages af vore certificerede specialister i misbrug, selv med mange års erfaring som ædru alkoholikere.
 • 5 ugers intensiv og effektiv alkoholbehandling i diskrete og i særklasse skønne og rummelige forhold på mindre Herregård.
 • Danmarks ubetinget smukkeste behandlingscenter.
 • Beliggende i smuk natur, omgivet af skov og sø og med et rigt dyreliv.
 • Fuld diskretion og anonymitet er altid en selvfølge. Ingen oplysninger eller persondata kommer ud af huset.
 • alkoholbehandling med afsæt i Minnesota modellen, men udbygget med anerkendte og tidssvarende, terapeutiske metoder.
 • Akut patient modtagelse døgnet rundt, året rundt. Vi sørger gerne for transporten - hele landet.
 • Professionel intervention. Få vores hjælp til at motivere den afhængige til straks at gå i alkoholbehandling.
 • Stop konsekvenserne af alkoholafhængighed NU med en værdig og medmenneskelig misbrugsbehandling med en fremadrettet løsning.
 • Opfølgende ambulant alkoholbehandling og relevant kursusprogram for de nærmeste pårørende.
 • Læge tilsyn, helbreds- og medicinske forhold varetages af vore erfarne læger i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer.


Behandlingscenter Søby Park - Alkoholbehandling der virker

 


Efter alkoholbehandling på Behandlingscenter Søby Park kan 4 ud af 5 konstateres ædru efter behandlingen. De kommunale alkoholambulatorier, med behandlinger over 3-9 måneder har en succesrate på omkring 6-8%. Mindre end 2% kommer ud af misbruget ved hjælp af antabus kombineret med psykolog hjælp.
 

 

Læs hvad vores kunder synes om os

 

Behandlingscenter Søby Park har 5 ud af 5 stjerner baseret på 9 anmeldelser.

 


 

Har du et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega problemer med misbrug?

Så tøv ikke med at kontakte os

TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00

- også weekend og helligdage -

Vores rådgivning er uforpligtende, og du må gerne være anonym.