Bliv ringet op
 Vi er der for dig - Også for pårørende.  
   Rådgivning på telefon er gratis, anonymt og uforpligtende. Kontakt os NU på tlf. 86 87 12 24   

Hvornår er man alkoholiker?

 

- 4 ud af 5 af vore patienter kommer ud af deres misbrug. 

- Ring 86871224 og få råd om, hvordan du får din pårørende i behandling.

 

Mennesker som behøver alkohol og/eller afhængighedsskabende medicin for at klare deres eget liv, og dermed er alkoholikere, findes i alle sociale lag. Sygdommen er "demokratisk", både høj og lav rammes, ligeligt fordelt mellem mænd og kvinder. 

 

Fact: Ifølge Sundhedsstyrelsen dør ca. hver 20. dansker af sygdomme relateret til alkoholmisbrug. For 60 år siden døde kun hver 50. dansker efter for meget druk. Hver dansker drikker gennemsnitligt ca. 11,5 liter ren alkohol om året. Forbruget lå i 1960´erne på 5 liter per person over 14 år - en markant stigning.

 

Den typiske alkoholiker lever et tilsyneladende normalt og almindeligt liv med job og familie, men det går kun een vej, nedad! "Manden på bænken" har taget hele den ultimative tur ned til bunden. 

Som alkoholiker gennemlever man flere stadier, hvor alkoholismen udvikler sig og forværres med sikkerhed, når den har fundet grobund. Alkoholismen tiltager og alkoholikeren ender op med at befinde sig i en sygelig tilstand. Ofte med depression og en psykisk besættelse samt fysisk allergi, hvor både sind og krop behøver stoffet for at fungere – ligesom en motor behøver brændstof. 

Men selv på 2.stadie, hvor en alkoholiker behøver en opstrammer fra morgenstunden, fungerer mange alkoholikere nogenlunde udadtil, da man som alkoholiker bruger enorme ressourcer på at virke normal og upåvirket. 

 

Her er en kort beskrivelse af de forskellige stadier, som en alkoholiker gennemlever:

Alkoholiker stadier


 


 

HVORDAN OPLEVES EN ALKOHOLIKER?
 

Familien er de første, som mærker alkoholproblemerne og den spirende alkoholisme. 

Noget er helt galt og opleves samtidig dybt skamfuldt, hvorfor familien som regel isolerer sig mere og mere. Der inviteres sjældnere og sjældnere gæster, og børnene tager ikke venner og kammerater med hjem. Det er helt almindeligt, at familien bliver i tvivl, om det er dem, der er noget i vejen med.
Børn kan endda føle, det er deres skyld, at far eller mor drikker.

Imidlertid ser facaden stadig pæn ud. Men de typiske symptomer for en alkoholiker arbejder som tiden går. Da der oftest er tale om en årelang proces med udvikling af alkoholisme, vænner familien sig i takt hermed til tingenes tilstand. Grænserne flyttes umærkeligt, og hvad der for få år siden var fuldstændig uacceptabelt, er idag "normalt" i familien med en alkoholiker. 

Familien bruger masser af energi på at glatte ud og lade som om, at "her er alt i skønneste orden". Og alkoholikeren bruger både energi og tid på at planlægge og skjule drikkeriet, samtidig med at personligheden gennemgår en radikal forandring. 
En stående bemærkning fra familiemedlemmer til en alkoholiker, hvis man kommer tæt nok på er, at "han/hun er som 2 forskellige personer – der er ham, vi stadig elsker og holder af, og så er der ham med flasken, som vi ikke længere kan holde ud (/af)"! 

 


Alkoholikerens benægtelse og løgne vokser sig stærkere i takt med, at problemet bliver mere tydeligt. 


”Jeg har ikke noget problem!”-  ”Jeg har kun drukket én øl!” – ”Jeg kan holde op, hvornår det passer mig!” – ”Har jeg måske ikke både arbejde, hus, bil, familie og børn!”  – ”Naboen drikker da meget mere end jeg!”

Sætter man stolen for døren for en alkoholiker, holder han stædigt fast i, at "jeg VIL kunne drikke 1 øl eller et glas vin", hvilket er en af de største hindringer for at genoprette en alkoholiker. Og imens bliver den ene genstand alligevel til flere og flere! Der loves bod og bedring, gang på gang! Alligevel vokser afhængigheden sig stærkere og alkoholismen bliver tydeligere. Skuffelserne bliver større og større for familien, men også for alkoholikeren. 


En depressiv tilstand bliver ofte en følge af alkoholmisbruget. 


Den gode virkning, som alkoholen eller den receptpligtige, beroligende medicin eller sovemedicin gav i starten bliver mindre og mindre. En ond cirkel opstår, hvor den positive effekt, som det gav i begyndelsen, bliver en væsentlig årsag til indre uro hos en alkoholiker og den fortsatte udvikling af alkoholismen. Hvad det gav i starten, stjæler det i længden! Samtidig opstår ofte en depressiv tilstand. 

Der skal mere og mere til for at en alkoholiker oplever samme effekt, såkaldt ”øget tolerance”. Nogen alkoholikere oplever kortvarigt en ny, positiv virkning, når/hvis de begynder at blande alkohol og medicin, ”NU kører det igen!”, men det er en kort frist og ender hurtigt i en dobbelt og meget stærk afhængighed. 


En alkoholiker kan og vil ikke indrømme misbruget. 


Trods den øgede tolerance, tab af anseelse, mistet troværdighed og nærvær, hverken kan eller vil en alkoholiker se problemets voksende omfang og de fatale konsekvenser. 
Som alkoholiker mister personen i allerhøjeste grad evnen til at være nærværende, og reducerer sig selv til en passiv tilskuer, der ser det omgivende liv som gennem en mat glasrude, der frasorterer følelser og udvisker detaljerne. 

 

 

SÅDAN HJÆLPER DU EN PÅRØRENDE, DER ER ALKOHOLIKER
 

Sagt lige ud: På grund af sygdommens karakter og benægtelses-syndromet er det undtagelsen, at en alkoholiker tager i alkoholbehandling på eget initiativ, eller lige så sjældent helt og aldeles frivilligt! 

Fakta er, at alkoholikerens nærmeste oftest må tage initiativ og vise handlekraft! Kun derved bliver en alkoholiker i stand til at arbejde med sin sygdom. 

 

Vi tilbyder at forestå en Intervention, dvs. professionel og empatisk motivering af alkoholikeren til at gå i alkoholbehandling. Interventionen bør absolut KUN udføres af en professionel. Er det først mislykkedes for familien selv, kan vi ikke komme bagefter og rydde op i kaos. Interventionen bør absolut kun foregå efter forudgående, kyndig vejledning og familien bør ikke selv gøre et forsøg uden professionel hjælp og styring. Der er kun 1 skud i bøssen; mislykkes det, kan det ikke gentages. Interventionen foregår i en positiv ånd og med respekt og værdighed for alle parter, også for alkoholikeren. Grebet an på den rette måde lykkes det med meget få undtagelser altid at overtale alkoholikeren til at gå i alkoholbehandling omgående. 

 

Der er også mulighed for et for-besøg på Behandlingscenter Søby Park, hvor vi sammen kan drøfte perspektiverne i et fortsat drikkeri kontra alkoholbehandling. Men et succesfuldt udfald af for-besøget kræver også planlægning; stort den samme planlægning og forberedelse som ved en intervention.Ring derfor INDEN du gør noget. 

Udover at vi arbejder professionelt med alkoholbehandling, ønsker vi naturligvis også brændende, at andre alkoholikere og deres familier får del i den løsning, som har givet vores personale et helt andet og virkelig godt liv! 
 

Vi tør roligt love, at vi tilbyder ikke alene en kvalitetsbehandling med virkelig gode resultater, men også de mest eksklusive, inspirerende og tiltalende rammer indenfor dansk misbrugsbehandling – uden vi er dyrere end andre steder. 

 

Vi modtager patienter fra hele Danmark, både mænd og kvinder i alle aldersgrupper. 

 

 

 


 

Behandlingscenter Søby Park

Ring før du gør noget

Kontakt Steen Beck på 86 87 12 24 eller bliv ringet op på et tidspunkt der passer dig. Vi kontakter dig i det valgte tidsrum for en personlig og uforpligtende dialog omkring situationen.

 


 

DERFOR VÆLGER MANGE BEHANDLINGSCENTER SØBY PARK 

 

  • 5 ugers primær alkoholbehandling med ophold i diskrete og i særklasse skønne og rummelige forhold på Søbygård Herregård ved Aarhus - Danmarks ubetinget smukkeste misbrugscenter / behandlingscenter. 
  • 100% diskretion og anonymitet er en selvfølge.
  • Alkoholbehandling med udgangspunkt i den anerkendte Minnesotakur, udbygget med anerkendte og tidssvarende, terapeutiske metoder. 
  • Akut patient-modtagelse døgnet rundt, året rundt, også helligdage og weekend. Evt. afhentning, hele landet.
  • Professionel og empatisk intervention. Få vores hjælp til at motivere den afhængige til at komme i alkoholbehandling omgående.
  • Stop alkoholafhængigheden og konsekvenserne NU med en værdig og professionel, medmenneskelig misbrugsbehandling med en fremadrettet løsning.
  • Opfølgende ambulant efterbehandling og relevant program for de nærmeste pårørende.
  • Læge tilsyn, helbreds- og medicinske forhold samt patientsikkerhed varetages af vore læger i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer.
  • Alkohol afvænning og misbrugsbehandling varetages af vore uddannede misbrugskonsulenter og specialister i misbrug med mange års erfaring som ædru alkoholikere.


Behandlingscenter Søby Park - Alkoholbehandling der virker

 


Efter alkoholbehandling på Behandlingscenter Søby Park kan ca. 80 % konstateres ædru efter behandlingen. De kommunale alkoholambulatorier, med behandlinger over 3-9 måneder har en succesrate på omkring 6-8%. Mindre end 2% kommer ud af misbruget ved hjælp af antabus kombineret med psykolog hjælp.
 


Læs hvad vores kunder synes om os
Behandlingscenter Søby Park har 5 ud af 5 stjerner baseret på 7 anmeldelser.

 


 

Har du et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega problemer med misbrug?

Så tøv ikke med at kontakte os

TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00

- også weekend og helligdage -

Vores rådgivning er uforpligtende, og du må gerne være anonym.