Bliv ringet op
 Vi er der for dig - Også for pårørende & arbejdsgivere. 
   Telefon rådgivning er altid gratis, uforpligtende og anonymt. Kontakt os NU på TLF. 86 87 12 24   

Minnesotakur - Hvad er det?

 

4 ud af 5 af vore patienter kommer ud af misbruget.  

 

Få din pårørende i behandling I DAG! Ring på TLF. 86 87 12 24 og hør nærmere om hvordan.

 

Minnesotakuren stammer fra staten Minnesota i USA - deraf navnet. Det er et behandlingsprogram, som i sin grundform blev til, da man på et psykiatrisk hospital tog AA (Anonyme Alkoholikere), og deres erfaring med i arbejdet med at få alkoholikere til at stoppe med at drikke.

En minnesotakurs principper er grundlæggende baseret på Anonyme Alkoholikeres 12 Trin, der er en beskrivelse af, hvad andre alkoholikere gjorde for at slippe fri af deres misbrug. Det er tanken, at gør du det samme, er der store muligheder for at du også slipper fri af afhængigheden.

Det er disse 12 Trin og vore professionelt uddannede behandlere og rådgivere, som alle er ædru alkoholikere, der guider og vejleder dig som alkoholiker i behandlingen.

En af de helt store styrker i Minnesota modellen er, at behandlerne selv er ædru alkoholikere, og at det grundlæggende behandlingsprogram er "opfundet" af alkoholikere, som jo i sagens natur ved nøjagtig, hvad det drejer sig om ud fra erfaringer på egen krop. Som mand kan man jo f.eks. læse en masse om at føde børn, og blive vældig klog herpå; men i virkeligheden kommer mænd jo aldrig rigtig til at vide, hvordan det er at føde børn. 

Målet i en Minnesotakur er ikke kun, at du kvitter misbrug af alkohol – det er også at få alkoholikere og deres familier på rette spor igen med fornyet gensidig respekt, livsglæde og selvværd, inden det er for sent.

På Behandlingscenter Søby Park stiller vi os ikke tilfreds med "kun" at arbejde ud fra Anonyme Alkoholikeres 12 Trin og de ellers meget succesrige principper i en Minnesotakur. Vi har derfor opdateret behandlingsprogrammet med tidssvarende og anerkendte, evidensbaserede terapeutiske arbejdsmetoder. Dette sikrer, at du som patient hos os kommer virkelig i dybden, og også får arbejdet med eventuelle traumer og/eller hindringer, som kan stå i vejen for, at du profiterer af opholdet og bliver ædru på grundlag af principperne i en Minnesotakur. 

 

FÅ HJÆLPEN FRA DEM, DER KENDER ALKOHOLIKERENS LIV

Alkohol er ikke kun gift for helbredet. Et misbrug splitter familier ad og ødelægger venskaber, og har du først udviklet et omfattende alkoholforbrug / alkoholmisbrug, risikerer du en dag at stå alene med dit problem, hvilket kan have fatale konsekvenser.

Fordelen ved at inddrage ædru alkoholikere i behandlingen sammen med fagpersonale som læger og andet sundhedspersonale er, at vi som ædru alkoholikere ved, hvad det er du og din familie gennemlever.

Udover at have professionelle misbrugs- og terapeut uddannelser har vort dygtige personale selv været der og har prøvet konsekvenserne på egen krop, og vi kan derfor noget, som ingen andre kan; vi kan sætte os ind i din situation og dine følelser, både som alkoholiker og som pårørende – vi og vore familier har selv været hele nedturen igennem.  

Samtidig kan vi som ædru alkoholikere vise hele familier, at det er muligt at komme igennem forløbet og samtidig lande på begge fødder bagefter. Det er aldrig for sent at tage det første og vigtigste skridt mod at blive tørlagt og få livet tilbage som ædru.

En alkoholiker skal aldrig stå alene med sit problem og ved at involvere både fagligt personale, professionelt uddannede ædru alkoholikere og familien, skabes der trygge rammer, som kan sikre, at også du kommer ud fra behandlingen som endnu en "ædru alkoholiker", og dermed som en person, der har genfundet den gamle og ægte glæde ved livet uden alkohol. 

 

ET VIGTIGT SKRIDT I EN MINNESOTAKUR ER ERKENDELSE OG ACCEPT

På Behandlingscenter Søby Park er en del af behandlingen erkendelse og accept af, at alkoholisme er en sygdom.

Kun ved at få en forståelse for din egen sygdom og en viden om denne, kan du som alkoholiker bekæmpe sygdommen – på samme måde som en sukkersyge patient må forholde sig på en bestemt måde til sin sygdom for at holde den i skak, må en alkoholiker også forholde sig på bestemte måder til sin sygdom, for at den ikke skal komme i udbrud.

Viden er nøglen til din forståelse, og derfor er der også stor fokus på undervisning og terapi.

Udover at vi har ambulant efterbehandling efter udskrivning fra døgnopholdet, sørger vi på Behandlingscenter Søby Park for, at du som patient bliver introduceret og henvist til møder i AA (Anonyme Alkoholikere), så uanset hvor i landet du er bosiddende, bliver vore patienter tilkoblet selvhjælpsgrupper med andre mennesker med samme baggrund og erfaring med et ædru liv, hvilket er en meget stor hjælp til at holde sig vedvarende og stabilt ædru.

Det virker at have folk omkring sig, der går igennem det samme. De kan relatere til dig og det, du går igennem, ligesom du kan forstå deres situation og baggrund. Denne støtte er uvurderlig.

 

HVAD KOSTER EN MINNESOTAKUR?

 

Ønsker man at gå i alkoholbehandling med udgangspunkt i en minnesotakur i Danmark, skal man forvente at selv at skulle betale. Dette skyldes at alt døgnbehandling i Danmark kun foregår i den private sektor.

Dog kan der i mange tilfælde hentes finansiering på forskellige måder, f.eks. igennem ens private sundhedsforsikring. Du kan læses mere om de forskellige finansieringsmuligheder her.

Den konkrete pris for vores alkoholbehandling er ikke hemmelig, men det vil være uhensigtsmæssigt at oplyse en pris, da prisen kan variere efter patientens behov.

Med afsæt i en minnesotakur, er der som udgangspunkt tale om et 5-6 ugers behandlingsophold, men dette er ofte individuelt, hvilket kan variere og den enkle patient kan også kræve særlige ressourcer, som igen påvirker varigheden.

Du bør derfor ringe til os på 86871224, hvor vi sammen kan konkretisere den rette behandling og den rette pris i dit tilfælde – Vores telefon er åben fra kl. 07.00 til kl. 23.00 alle dage på året.

 

PERSONALE

Vi har fast tilknyttede læger, som tilser hver ny patient i forbindelse med deres ankomst til en Minnesotakur på Behandlingscenter Søby Park.

Lægens opgave er i hvert enkelt tilfælde at give patienten et generelt helbredstjek for at sikre, at du som patient helbredsmæssigt kan opholde dig hos os, og ikke er så dårlig, at du i første omgang hører hjemme på et hospital.

Lægen vurderer og ordinerer også omfanget af påkrævet abstinensbehandling, som håndteret rigtigt kan ske stort set smertefrit for dig. 

De terapeutisk og fagligt uddannede behandlere står for den egentlige Minnesotakur, dvs. alkoholafvænning og alkoholbehandling. De har udover deres professionelle håndtering af misbrugsproblemerne også hjertet med i alt, de foretager sig for og sammen med dig og de øvrige patienter.

Med vores overskuelige størrelse på max. 12 patienter ad gangen, kan du være sikker på, at der er fokus på dig og hver eneste patient og jeres familie. Hos os bliver hverken du eller andre overset i mængden, og du bliver mødt i øjenhøjde og med respekt for dig og din sygdom, alkoholisme.

 

I MINNESOTAKUR FRA JYLLAND, SJÆLLAND OG FYN

Samtidig er både vores størrelse, en positiv og imødekommende ånd på stedet, og rammerne på en 1.000 kvm. herregård med en herskabelig ro med til, at du som ny patient hurtigt falder til og føler dig tryg.

Både medpatienter og medarbejdere vil alle gøres deres til, at du hurtigt falder til og bliver en del af vores dagligdag. 

På baggrund af vores opdaterede Minnesotakur og mange andre kvaliteter, vælger mange familier fra Sjælland og København os som deres foretrukne behandlingscenter, selvom vi er placeret i Jylland.

Er transport et problem, tilbyder vi i øvrigt gerne at afhente den nye patient. 

 


 

Behandlingscenter Søby Park

Ring før du gør noget

Kontakt Steen Beck på TLF. 86 87 12 24 eller bliv ringet op på et tidspunkt der passer dig. Vi kontakter dig i det valgte tidsrum for en personlig og uforpligtende dialog omkring situationen.

 


 

DERFOR VÆLGER MANGE MINNESOTAKUR PÅ BEHANDLINGSCENTER SØBY PARK
 

 • Behandlingen for alkoholmisbrug varetages af vore certificerede behandlere og specialister i misbrug med mange års erfaring som ædru alkoholikere.
 • Alkoholbehandling med afsæt i Minnesota modellen, men udbygget med anerkendte og tidssvarende, terapeutiske metoder.
 • Akut patient modtagelse døgnet rundt, året rundt. Vi sørger gerne for transporten - hele landet.
 • Professionel intervention. Få vores hjælp til at motivere den afhængige til straks at gå i alkoholbehandling.
 • Stop konsekvenserne af alkoholafhængighed NU med en værdig og medmenneskelig misbrugsbehandling med en fremadrettet løsning.
 • Opfølgende ambulant alkoholbehandling og relevant kursusprogram for de nærmeste pårørende.
 • Læge tilsyn, helbreds- og medicinske forhold varetages af vore erfarne læger i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer.
 • Alkoholafvænning og alkoholbehandling varetages af vore certificerede specialister i misbrug, selv med mange års erfaring som ædru alkoholikere.
 • 5 ugers intensiv og effektiv alkoholbehandling i diskrete og i særklasse skønne og rummelige forhold på mindre Herregård.
 • Danmarks ubetinget smukkeste behandlingscenter.
 • Beliggende i smuk natur, omgivet af skov og sø og med et rigt dyreliv.


Behandlingscenter Søby Park - Minnesotakuren virker 

 


Efter alkoholbehandling på Behandlingscenter Søby Park kan omkring 4 ud af 5 konstateres ædru efter behandlingen. De kommunale alkoholambulatorier, med behandlinger over 3-9 måneder har en succesrate på omkring 6-8%. Mindre end 2% kommer ud af misbruget ved hjælp af antabus kombineret med psykolog hjælp.
 

 


 

Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega problemer med misbrug?

Så tøv ikke med at kontakte os.

TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00

- også weekend og helligdage -

  

Vores rådgivning er uforpligtende, og du må gerne være anonym.