Bliv ringet op
 Vi er der for dig - Også for pårørende & arbejdsgivere. 
   Telefon rådgivning er altid gratis, uforpligtende og anonymt. Kontakt os NU på TLF. 86 87 12 24   

Råd til pårørende til alkoholikere

 

Vi orienterer gerne om, hvordan du får din pårørende i behandling her på Behandlingscenter Søby Park.

 

Ring på TLF. 86 87 12 24 nu - tlf. er åben fra kl. 07.00 til 23.00 alle ugens dage. 

 

4 ud af 5 af vore patienter bliver frigjort af deres misbrug. 

 

Hvordan hjælper du bedst en alkoholiker? Hvad er hemmeligheden bag, at du kan få det det til at lykkes: 

  • Ring inden du gør noget, TLF. 86 87 12 24 er åben HVER dag fra kl. 07.00 til 23.00. 
  • Benyt dig af vores anonyme, uforbindende og GRATIS tlf. rådgivning. 

Grundet sygdommens karakter er det yderst sjældent, at en alkoholiker kommer i alkoholafvænning / alkoholbehandling på eget initiativ, bl.a. på grund af en udpræget benægtelse af problemet hos den sygdomsramte. 

Sandheden er nærmere, at det er dem, som er tæt på alkoholikeren, familie og venner, der bliver nødt til at skære igennem og konfrontere alkoholikeren, på en ordentlig og saglig måde naturligvis, men hvor familien stiller et direkte og ufravigeligt krav om at indgå i et helt konkret tilbud om alkoholbehandling.

Men ring til os, INDEN du gør noget og få vejledning i, hvordan det skal gribes an for at blive en succes. 

Det kan med stor sandsynlighed, grebet an på rette måde, medføre at alkoholikeren begynder at arbejde aktivt med sygdommen gennem deltagelse i en professionel alkoholbehandling.

På Behandlingscenter Søby Park tilbyder vi, at du/I kan komme på besøg til en uforpligtende samtale omkring konsekvenserne ved et fortsat alkoholmisbrug kontra mulighederne efter en alkoholbehandling.

Det er også muligt at arrangere en såkaldt intervention, altså en motiverende samtale med alkoholikeren, som har som mål at få ham/hende i alkoholbehandling hos os.

Vi anbefaler på det kraftigste at en intervention KUN udføres under kyndig, professionel hjælp og vejledning.

Hvis man lader det være op til alkoholikeren selv, vil det kun gå den forkerte vej og sygdommen vil vinde med tabte relationer, mistet job, ødelagt økonomi og nedbrudt helbred til følge.

De, som er pårørende til en alkoholiker ved, det nærmest er en umulig opgave, at få en alkoholiker til at indrømme problemet og efterfølgende gøre noget aktivt og effektivt ved det. Men med professionel hjælp og vejledning ved en intervention lykkes det stort set altid at få vedkommende i alkoholbehandling - omgående.

Vi tilbyder professionel hjælp til alkoholikere og deres familier.

Vores certificerede behandlere har mange års erfaring og er selv ædru alkoholikere, hvorfor de med deres erfaring og empati i langt de fleste tilfælde kan bryde isen til alkoholikeren. Alkoholikeren har brug for hjælp, som er motiverende og vedholdende, så han kan overvinde afhængighedens jerngreb.    

 

VI TILBYDER AT FORESTÅ EN INTERVENTION, DVS. DU FÅR PROFESSIONEL HJÆLP TIL MOTIVERING AF ALKOHOLIKEREN TIL AT GÅ I ALKOHOLBEHANDLING.

  

De fleste familier med en alkoholiker har, sandsynligvis endda mange gange, forgæves forsøgt sig med at gøre alkoholikeren begribeligt, at han/hun har et problem med alkohol, som vedkommende bliver nødt til at tage alvorligt og gøre noget ved.

Ofte bliver en sådan konfrontering mødt med benhård benægtelse: ”Jeg kan stoppe, hvornår jeg vil!” – ”Passer jeg ikke mit arbejde til punkt og prikke?” – ”Du kan da også godt lide et glas vin!” – ”Naboen drikker da meget mere end jeg!”

Er presset for stort og kendsgerningerne for åbenbare: ”Jeg lover, at NU skal jeg nok tage mig sammen!” – ”Men jeg VIL have det sådan, at jeg kan / må drikke en øl / et glas vin…! Og videre i den dur, og ofte ender det hele op i skænderier og gensidige beskyldninger: ”Det er også fordi, fordi…” – ”Det er også din skyld, jeg drikker…!”

Vi har mange års succesfuld erfaring med at hjælpe familier og virksomheder med professionelt gennemførte interventioner.

Du kan kontakte os helt uforpligtende per TLF. 86 87 12 24 eller komme på GRATIS for-besøg hos os, hvor vores Steen Beck vil vejlede dig omhyggeligt og professionelt om, hvordan en såkaldt ”Intervention” skal planlægges og gribes an, så du lykkes med at få jeres pårørende i behandling.

Vores hjælp og helt konkrete deltagelse i en intervention får du gratis, (forudsat naturligvis at målet er, at få vedkommende i behandling hos os, og ikke et andet sted).

Med vores helt konkrete og fysiske deltagelse i en intervention er forløbet altid med forudgående, omhyggelig forberedelse af de deltagende familiemedlemmer, og alt sker med værdighed og respekt for alkoholikeren, såvel som for familien.

Interventionen har KUN til formål at motivere alkoholikeren til at acceptere, at professionel hjælp i form af en alkoholbehandling er en absolut nødvendighed, og at det er NU, behandlingen skal i gang.

Om alkoholikeren i fremtiden skal kunne drikke alkohol, tager vi slet ikke stilling til ved en intervention, som altså KUN har et eneste formål, nemlig at få alkoholikeren til at gå i behandling, omgående!

Alt det andet følger i selv behandlingsforløbet; men som pårørende skal I ikke være i tvivl om, at behandlingen går ud på, at alkohol skal helt ud af billedet!

Interventionen bør KUN foregå med professionel bistand, og vores hjælp hertil får du GRATIS, forudsat naturligvis at behandlingsopholdet er i vores regi.  

 


 

Har et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega problemer med alkoholmisbrug?

Så tøv ikke med at kontakte os.

TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00

- også weekend og helligdage -

  

Vores alkoholrådgivning er uforpligtende, og du må gerne være anonym. 

 


 

Behandlingscenter Søby Park

BLIV RINGET OP OG FÅ RÅD

Eller ring til Steen Beck på TLF. 86 87 12 24 eller bliv ringet op på et tidspunkt der passer dig. Vi besvarer dine spørgsmål og giver dig råd om hvordan du får din pårørende i behandling. 4 ud af 5 af vore patienter kommer ud af deres misbrug.

UFORPLIGTENDE OG GRATIS FOR-BESØG

Inden du og din familie beslutter jer for noget som helst, er du velkommen til et orienterende møde hos os, hvor du og familien kan se stedet og vi kan tage en åben snak om fortsat drikkeri kontra et behandlingsophold.

For-besøg kan også ske MED deltagelse af alkoholikeren selv; men skal der opnås noget som helst med besøget, er det nødvendigt med en forudgående orientering og en forberedelse af de deltagende familiemedlemmer. Du skal være afklaret med et konkret mål med besøget, og du og familien skal ”uddannes” i, hvordan vi sammen når hen til dette mål – nemlig at alkoholikeren får hjælp.

 

Udover at vi tilbyder en optimal alkoholbehandling med en succesrate tæt på 4 ud af 5, der bliver stabilt ædru, har intet andet behandlingscenter så trygge, unikke, herskabelige og tiltalende rammer, som vi har. Med vort dygtige og kompetente personale, og en mindre herregård ved Århus som domicil, holder vi en helt unik standard for behandlingshjem - vel at mærke uden vi er dyrere end andre steder. 

  

Vore behandlere leder den egentlige alkoholbehandling, og staben af 4 lægekonsulenter er ansvarlige for det rent lægefaglige, herunder ordination og iværksættelse af forsvarlig, medicinsk baseret afrusning. Dette sikrer fokus og sikkerhed i alle forhold. 

At være i behandling hos os betyder en aktiv dag, som minder lidt om at være på kursus med et struktureret forløb, men hvor dette "kursus" (behandlingen) handler om "kursisten" (patienten) selv - og det er faktisk en spændende, indre rejse.

Dagtimerne, er besat med behandlingsorienterede aktiviteter sammen med vores certificerede behandlere. Om aftenen deltager vi i møder i Anonyme Alkoholikere, ser almindelige spillefilm, hvor temaet er misbrug og afhængighed, og nogen aftener holdes der interne møder i huset. 

Om aftenen og natten har vi kvalificerede medarbejdere på job, som står til rådighed for patienterne, hvis nogen er i krise eller andre akutte behov opstår. Det er vigtigt, der er overskuelighed og tryghed for alle – i den sammenhæng spiller vores størrelse med gennemsnitligt 8-10 patienter i behandling ad gangen en stor rolle, og er med til at sikre en helhjertet indsats i arbejdet med vore patienter og deres familier. 

 

 

Behandlingscenter Søby Park

Tag livet tilbage!

 

At tørlægge kroppen er den mindste del af processen frem til et ædru liv, og er ingen løsning i sig selv.

Det handler om at blive, og forblive "mentalt ædru"!

Stue Behandlingcenter Søby Park

Patienten restitueres både fysisk og mentalt. 

 

Kontakt os idag for yderligere information. 

TLF. 86 87 12 24

Stue Behandlingcenter Søby Park

 

 

Unikke omgivelser

Vores omgivelser er i absolut særklasse og de mest unikke, der findes indenfor misbrugsbehandling i Danmark.