Bliv ringet op
 Vi er der for dig - Også for pårørende.  
   Rådgivning på telefon er gratis, anonymt og uforpligtende. Kontakt os NU på tlf. 86 87 12 24   

Råd til pårørende til en alkoholiker

 

4 ud af 5 af vore patienter kommer ud af deres misbrug. 

 

Ring NU på tlf. 86 87 12 24 og få råd om, hvordan du får din pårørende i behandling her på Behandlingscenter Søby Park.

 

Hvordan hjælper man bedst en alkoholiker?

Ring inden du gør noget, tlf. 86 87 12 24. 

Benyt dig af vores anonyme, uforbindende og gratis rådgivning. 

Grundet sygdommens karakter er det yderst sjældent, at alkoholikeren på eget initiativ kommer i alkoholafvænning / alkoholbehandling.

Sandheden er, at det er dem som står alkoholikeren nærmest, familie og venner, som bliver nødt til at skære igennem og konfrontere alkoholikeren. Det kan, grebet an på rette måde, medføre at alkoholikeren begynder at arbejde aktivt med sygdommen.

På Behandlingscenter Søby Park tilbyder vi, at du/I kan komme på besøg til en uforpligtende samtale omkring konsekvenserne ved et fortsat alkoholmisbrug og mulighederne i en alkoholbehandling.

Det er også muligt at arrangere en såkaldt intervention, altså en empatisk og motiverende samtale med alkoholikeren, som har til mål at få ham/hende i alkoholbehandling. Vi anbefaler på det kraftigste at en intervention KUN udføres under kyndig, professionel hjælp og vejledning.

Hvis man lader det være op til alkoholikeren selv, vil det kun gå den forkerte vej og sygdommen vil vinde, med tabte relationer, mistet job, ødelagt økonomi og helbred til følge. De, som er pårørende til en alkoholiker ved, det nærmest er en umulig opgave, at få den alkoholiserede til at indrømme de har et problem og efterfølgende gøre noget ved det. Men med professionel hjælp og vejledning ved en intervention lykkes det stort set altid, at få vedkommende i alkoholbehandling.

Vi tilbyder professionel hjælp til alkoholikere og deres familier. Vores certificerede behandlere har mange års erfaring og er selv tidligere alkoholikere, hvorfor de med deres erfaring og empati i langt de fleste tilfælde kan bryde isen til alkoholikeren. Han/hun har brug for hjælp, som er motiverende og vedholdende, så han kan overvinde afhængigheden og abstinenserne.    

 

Vi tilbyder at forestå en Intervention, dvs. professionel hjælp til motivering af alkoholikeren til at gå i alkoholbehandling.  
 

Interventionen ledes af en af vore erfarne medarbejdere og foregår efter en omhyggelig instruktion og et forventet forløb, som vi forbereder os til sammen med familien / arbejdsgiveren, inden tilbuddet om hjælp med alkoholbehandling forelægges alkoholikeren. 
Interventionen skal ses som en opgave. En vigtig opgave har man lov at forberede sig seriøst og omhyggeligt til! Men man skal vide, hvad man har med at gøre. Ellers vinder man hverken ørenlyd eller respekt for løsningen, når tilbuddet om hjælp præsenteres. Der er ikke tale om at snigløbe alkoholikeren eller om at ”gå bag ryggen”, men om en livsvigtig opgave udført i bekymring, dyb kærlighed og omsorg! 

Målet med en ”Intervention” er KUN at få alkoholikeren til at acceptere hjælp i form af alkoholbehandling. Om alkoholikeren skal stoppe helt med at drikke og hvordan, følger i behandlingen. 

En intervention bør og skal kun udføres med hjælp fra professionelle.

Hvis familien selv forsøger og mislykkes, er det en umulig kamp at komme efterfølgende og forsøge igen. Interventionen bør kun foregå efter en forudgående grundig forberedelse, hvorfor familien ikke selv bør konfrontere alkoholikeren uden hjælp fra professionelle. Der er strengt talt tale om, at man kun har 1 forsøg og mislykkes det forsøg, så er løbet kørt.

Det er vigtigt at pointere at en intervention foregår i positive rammer, hvor der udvises respekt og værdighed for alle involverede, også for alkoholikeren. Med den rigtige forberedelse fra alle parter lykkes det, med meget få undtagelser, altid at overbevise alkoholikeren om at starte alkoholbehandling omgående.    

 Interventionen bør KUN foregå med professionel bistand, og vores hjælp hertil koster ikke ekstra.  

 


 

Har et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega problemer med alkoholmisbrug?

Så tøv ikke med at kontakte os.

TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00

- også weekend og helligdage -

  

Vores alkoholrådgivning er uforpligtende, og du må gerne være anonym. 

 


 

Behandlingscenter Søby Park

BLIV RINGET OP OG FÅ RÅD

Eller ring til Steen Beck på 86 87 12 24 eller bliv ringet op på et tidspunkt der passer dig. Vi besvarer dine spørgsmål og giver dig råd om hvordan du får din pårørende i behandling. 4 ud af 5 af vore patienter kommer ud af deres misbrug.

Uforpligtende forbesøg og alkoholrådgivning. 

En anden mulighed er et besøg på Behandlingscenter Søby Park. Sammen kan vi drøfte perspektiverne i et fortsat drikkeri kontra alkoholbehandling. 

Et succesfyldt resultat af et forbesøg sammen med alkoholikeren kræver, ligesom med intervention, en forudgående forberedelse af familien, hvor vi oplyser om det forventelige forløb af besøget, og hvad der er nødvendigt for et positivt resultat. Uden forberedelse er besøget sandsynligvis spildt. 

Under alle omstændigheder kan alkoholikeren ikke indlægges til alkoholafvænning / alkoholbehandling mod sin vilje, altså blive tvangsindlagt. Der skal en personlig accept til! Men både ved ”Intervention” og ”Forbesøg” lykkes det med den rette motivering at få denne accept fra alkoholikeren, som oftest accepterer med en positiv holdning, og ofte endda med lettelse!

 

Udover at vi tilbyder en optimal alkoholbehandling med en succesrate tæt på 80%, har ingen andre behandlingscentre så trygge, unikke og tiltalende rammer, som vi har på Herregården Søbygård - de er i virkelig særklasse indenfor alkoholbehandling i Danmark - vel at mærke uden vi er dyrere end andre steder. 

Med vort dygtige og kompetente personale og med Herregården Søbygård som domicil har vi simpelthen sat en helt ny og unik standard for behandlingshjem, som ingen andre matcher bare tilnærmelsesvis! 

Vore behandlere leder den egentlige alkoholbehandling, og staben af 3 lægekonsulenter er ansvarlige for det rent lægefaglige, herunder ordination og iværksættelse af forsvarlig, medicinsk baseret afrusning. Dette sikrer fokus og sikkerhed i alle forhold. 

Som noget helt specielt for danske behandlingshjem er vore veluddannede og certificerede terapeuter tilgængelige for patienterne døgnet rundt, hvis særlige og akutte behov opstår. Sammenholdt med vores relativt lille størrelse med max. 12 patienter ad gangen, betyder det overskuelighed og tryghed for alle samt helhjertet opmærksomhed og fokus på hver eneste patient. 

 

 

Behandlingscenter Søby Park

 

 

Tag livet tilbage!

 

At tørlægge kroppen er den mindste del af processen frem til et ædru liv, og er ingen løsning i sig selv.

Det handler om at blive, og forblive "mentalt ædru"!

Stue Behandlingcenter Søby Park

 

 

Patienten restitueres både fysisk og mentalt. 

 

Kontakt os idag for yderligere information. 

Tlf. 86 87 12 24

Stue Behandlingcenter Søby Park

 

 

Unikke omgivelser

Vores omgivelser er i absolut særklasse og de mest unikke, der findes indenfor misbrugsbehandling i Danmark.

 


 

Derfor vælger mange Behandlingscenter Søby Park 
 

 • 5 ugers privat alkoholbehandling i diskrete og i særklasse skønne, herskabelige og rummelige forhold på en Herregård lidt udenfor Hammel (ved Århus). 
 • Danmarks ubetinget smukkeste behandlingscenter. 
 • Diskretion og anonymitet er i top. Ingen personlige data eller oplysninger kommer videre. 
 • Alkoholbehandling baseret på Minnesota Modellen, men opdateret og udbygget med anerkendte og tidssvarende, terapeutiske metoder. 
 • Patient modtagelse døgnet rundt, alle ugens dage året rundt:
 • Også akut patient modtagelse med omgående abstinensbehandling. Evt. afhentning, gælder hele landet.
 • Professionel og empatisk udført intervention. Få vores hjælp til at motivere den afhængige til at gå i alkoholbehandling nu.
 • Stop sygdommen alkoholisme og konsekvenserne NU med en værdig og medmenneskelig misbrugsbehandling med en fremadrettet løsning.
 • Opfølgende ambulant efterbehandling i 11 måneder samt relevant kursusforløb for de nærmeste pårørende.
 • Læge tilsyn, helbreds- og medicinske forhold varetages af vore læger i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer.
 • Alkoholafvænning og alkoholbehandling varetages af vore certificerede specialister i misbrug med mange års erfaring som ædru alkoholikere.


Behandlingscenter Søby Park - Alkoholbehandling, der virker...

Efter alkoholbehandling på Behandlingscenter Søby Park kan ca. 80 % konstateres ædru 1 år efter behandlingen. De kommunale alkoholambulatorier, med forløb over 3-9 måneder har en succesrate på omkring 6-8%. Mindre end 2% kommer ud af misbruget ved hjælp af antabus kombineret med psykolog hjælp.

 

 

Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega behov for alkoholbehandling?

Så tøv ikke med at kontakte os.

TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00

- også weekend og helligdage -

  

Vores alkoholrådgivning er uforpligtende, og du må gerne være anonym.