Bliv ringet op
 Vi er der for dig - Også for pårørende.  
   Telefon rådgivning er altid gratis, uforpligtende og anonymt. Kontakt os NU på TLF. 86 87 12 24   

Sådan hjælper du en pårørende med et alkoholmisbrug

Sygdommen alkoholisme blokerer for enhver sund fornuft hos alkoholmisbrugeren, når det kommer til spørgsmålet om hjælp og behandling.

 

4 ud af 5 af vore patienter kommer ud af misbruget. 

Ring 86 87 12 24 og hør, hvordan du får en pårørende i behandling hos os.

 

Oftest er det alkoholikerens nærmeste, der må tage initiativ og vise stålsat vilje og handlekraft! Kun derved bliver en alkoholiker i stand til at arbejde med sygdommen. Er det op til alkoholikeren selv, sker der ingen fremskridt mht. at søge hjælp eller behandling, og sygdommen fortsætter med sikkerhed sin negative udvikling. Lige såvel, som man ikke kan være kun "lidt gravid", kan man heller ikke kun være lidt alkoholiker - enten er man det, eller også er man det ikke! Alkoholisme er altid en udvikling, man er inde i, og spørgsmålet er kun, hvilket stadie sygdommen har udviklet sig til. 

 

Der er mulighed for et for-besøg på Behandlingscenter Søby Park, hvor vi sammen kan drøfte perspektiverne i et fortsat alkoholmisbrug kontra alkoholmisbrugsbehandling.

Selvom det drejer sig om alkoholmisbrug blandt unge, skal der ringes under alle omstændigheder inden du gør noget som helst, for et positivt resultat af et for-besøg opnås kun, hvis vi har mulighed for at forberede misbrugerens familie på forløbet af besøget. 

 

Grib ind før det er for sent – Intervention.

Håbet og muligheden for at ændre på situationen med alkoholmisbrug er, at den nærmeste familie står sammen med en beslutning om, at de vil ”gøre noget”.

Allerede på dette stadie er det en rigtig god ide at kontakte os for vejledning og konkret hjælp. Ring derfor før du gør noget som helst.

Alkoholikeren skal endnu ikke inddrages, for succes kræver omhyggelig forberedelse og indsigt hos familien.

Der er imidlertid IKKE tale om at gå bag ryggen på alkoholikeren eller et forræderi. At overtale alkoholikeren til behandling er en meget svær og stor opgave, og en hvilken som helst opgave har man altid lov at forberede sig til, inden den præsenteres.

En familie kræver kun, at en alkoholiker kommer i behandling for sit alkoholmisbrug ud af dyb bekymring, kærlighed og omsorg for vedkommende. Er familien ligeglad med vedkommende, vil de jo ikke røre en finger.

Hvis familien kan blive 100% enige om, at målet er en behandling hos os, kan vi hjælpe med en såkaldt ”Intervention”, som har til formål at motivere og overtale en alkoholiker til straks at komme i behandling for sit alkoholmisbrug.

En Intervention bør kun foregå med professionel hjælp. Man skal vide præcis, hvad man har med at gøre og hvilke kræfter alkoholmisbrug manifesterer.

Ved interventionen, dvs. den afgørende samtale, som skal bringe alkoholikeren i behandling, deltager en medarbejder fra Behandlingscenter Søby Park fysisk og aktivt.

Forud instruerer og forbereder vi familien omhyggeligt, så alle ved, hvad de skal forvente ved selve interventionen, og så der er fuld enighed om, hvad det helt konkrete mål er – nemlig, at alkoholikeren tager med vores medarbejder i direkte forlængelse af interventionen.

Vi sørger for, at I ved, hvad der kan forventes, indvendinger, forhindringer, benægtelse, udsættelse, løfter om bod og bedring – alt sammen alkoholikerens argumenter for at behandling ikke kan komme på tale – og hvordan vi sammen imødegår og eliminerer forhindringerne og når frem til et ”ja tak” til alkoholbehandling.

Forløbet af en intervention er lige så forudsigeligt, som alkoholikerens gentagne benægtelse og undskyldninger for drikkeriet. Det kræver faglig viden og stor erfaring, at kende mønstret ved en intervention og også at få den til at forløbe med værdighed og med respekt for alle involverede – også for personen med alkoholmisbrug.

Gribes det rigtigt og professionelt an, lykkes det altid med kun få undtagelser, at få alkoholikeren i behandling med det samme.

 

Hvordan hjælper man en med symptomer på alkoholmisbrug?

Selvom vi arbejder professionelt med alkoholmisbrug, har vores personale hver især et meget stort ønske om, at andre med et alkoholmisbrug og deres familier opnår et godt og givende liv, fri af den ødelæggende virkning af alkoholmisbrug.

Vi har selv erfaret, hvordan en behandling for alkoholmisbrug kan blive et vendepunkt for hele familien, også selvom vi kun modstræbende tog imod familiens tilbud om at komme i behandling.

 

Vi lover ikke for meget, når vi stiller en kvalitetsbehandling i udsigt, under trygge forhold, i inspirerende og herskabelige, fysiske rammer. Med domicil på en mindre herregård på 1.000 kvm og med 5 hektar park fås det ikke bedre. Alt dette uden vi er dyrere end andre steder.

 

Selvom vi ligger i Jylland, vælger også mange familier fra Sjælland og København os som deres foretrukne behandlingscenter for alkoholmisbrug.

 


 

Behandlingscenter Søby Park

Ring før du gør noget

Kontakt Steen Beck på TLF. 86 87 12 24 eller bliv ringet op på et tidspunkt der passer dig. Vi kontaker dig i det valgte tidsrum for en personlig og uforpligtende dialog omkring situationen.

 


 

Derfor vælger mange Behandlingscenter Søby Park, når en pårørende har problemer med alkoholmisbrug

  • Stop Alkoholmisbruget og de tiltagende, negative konsekvenser NU med en værdig og professionel, medmenneskelig misbrugsbehandling, hvor vi arbejder med en fremadrettet løsning.
  • Professionel, empatisk intervention med værdighed for alle parter. Få vores hjælp til at motivere den afhængige til at droppe sit Alkoholmisbrug med effektiv hjælp i en misbrugsbehandling.
  • Akut patient modtagelse døgnet rundt, alle dage året rundt, også helligdage og weekender. Afhentning, hele landet.
  • Lægetilsyn, helbreds- og medicinske forhold og patientsikkerhed varetages af vore fast tilknyttede læger og i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer.
  • Alkoholbehandling efter Minnesota Modellen, opdateret og udbygget med anerkendte og tidssvarende, terapeutiske metoder.
  • 5 ugers primær misbrugsbehandling med døgnophold i diskrete, herskabelige og i særklasse skønne og rummelige forhold på Herregården Søbygård ved Århus.
  • Opfølgende, ambulant efterbehandling og relevant, terapeutisk program for de nærmeste pårørende.
  • Behandlingen for alkoholmisbrug varetages af vore certificerede behandlere og specialister i misbrug med mange års erfaring som ædru alkoholikere.


Behandlingscenter Søby Park - Behandling mod Alkoholmisbrug, der virker...


Efter alkoholbehandling på Behandlingscenter Søby Park bliver 4 ud af 5 stabilt ædru.. Kommunale alkoholambulatorier, med behandling over 3 - 9 måneder har en succesrate på 6-8%. Færre end 2% kommer ud af misbruget ved hjælp af antabus kombineret med psykolog hjælp.

 


 

Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega problemer med alkoholmisbrug?

Så tøv ikke med at kontakte os.

TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00

- også weekend og helligdage -

  

Vores rådgivning er uforpligtende, og du må gerne være anonym.