Bliv ringet op
 Vi er der for dig - Også for pårørende.  
   Telefon rådgivning er altid gratis, uforpligtende og anonymt. Kontakt os NU på tlf. 86 87 12 24   

Hjælp til virksomheder - medarbejdere med alkoholmisbrug

 

4 ud af 5 af vore patienter kommer ud af misbruget. 

 

Ring 86 87 12 24 og få vejledning om, hvordan du får din medarbejder i behandling her på Behandlingscenter Søby Park.

 

Ved du som leder:  

At alkoholisme er en sygdom, der kommer snigende og over tid udvikler sig til en kronisk tilstand. Som den eneste sygdom vil den ramte benægte sin tilstand med dårlige forklaringer og være uvillig til at modtage hjælp.

Vi, der arbejder her på Behandlingscenter Søby Park har selv været der og kan spotte og se gennem alle bortforklaringerne. 

 

 • Alkoholmisbrug koster samfundet 13 milliarder om året. 
 • En medarbejder med et alkoholproblem betyrder et tab på ca. 10% i fravær, dvs. årligt 1702 timer/10% = 170 timer a f.eks. 175 kr. = 29.785 kr. 
 • Endvidere regnes der med, at arbejdsindsatsen samlet nedsættes med 20%. 
 • Dvs. det årligt koster virksomheden ca. 90.000 kr. ialt. Har din virksomhed råd til det? 

For at komme problemet til livs, kræver det at personen bliver bekendt med, og derefter erkender sit problem, gennem en professionel alkoholbehandling. 

 

Mennesker med alkoholproblemer, og som behøver alkohol og/eller afhængighedsskabende medicin for at klare deres eget liv, og dermed er alkoholikere, findes i alle sociale lag. Sygdommen er "demokratisk": Både høj og lav rammes af alkoholmisbrug, ligeligt fordelt mellem mænd og kvinder. 

Alkoholafhængighed omfatter flere stadier og udvikler sig og forværres med sikkerhed, når den har fundet grobund. Den tiltager og ender op i en sygelig tilstand. Ofte med depression og en psykisk besættelse samt fysisk allergi, hvor både sind og krop behøver stoffet for at fungere – ligesom en motor behøver brændstof. 

Men selv på 2. stadie, hvor afhængigheden kræver en opstrammer fra morgenstunden, fungerer mange afhængige nogenlunde udadtil, da alkoholikeren bruger enorme ressourcer på at virke normal og upåvirket – især på jobbet. 
 

Vi anbefaler du kontakter os hvis du kan genkende en medarbejder udfra disse punkter:
 

Alkoholproblemer og alkoholmisbrug kan være vanskelige faktorer at identificere og konkretisere. Ofte fordi jobbet for en alkoholiker – især for mænd – er noget af det aller vigtigste, som derfor bliver passet til punkt og prikke; så langt som afhængigheden nu tillader det. Samtidig er jobbet jo økonomisk grundlag for det igangværende alkoholmisbrug. 

Ofte er der tale om en dygtig og meget værdsat medarbejder, som måske ”bare har en lidt uheldig periode”, hvorfor kolleger gerne dækker over fejl eller påtager sig opgaver, som faktisk skulle løses af den afhængige. Livet som alkoholiker bliver banalt forudsigeligt! Det går KUN én vej, nemlig ned ad bakke, hvis ikke der sættes ind med en professionel alkoholafvænning og alkoholbehandling! 

Hvordan hjælper man en alkoholiker?

Sagt lige ud: På grund af sygdommens karakter og benægtelses-syndromet er det undtagelsen, at en alkoholiker tager i alkoholafvænning / alkoholbehandling på eget initiativ, eller lige så sjældent helt og aldeles frivilligt! 

Sandheden er, at alkoholikerens nærmeste oftest må tage initiativ og vise handlekraft! Kun derved bliver en alkoholiker i stand til at arbejde med sin sygdom. Der er mulighed for et for-besøg på Behandlingscenter Søby Park, sammen kan vi drøfte perspektiverne i et fortsat drikkeri kontra alkoholbehandling. 

En arbejdsgiver kan bidrage med uvurderlig og medmenneskelig støtte ved at medvirke til at motivere en alkoholiker til at acceptere at komme i alkoholbehandling. 

 

Vi tilbyder også at forestå en Intervention, dvs. professionel og empatisk motivering af alkoholikeren til at gå i alkoholbehandling. 

Interventionen bør KUN foregå med professionel bistand, og vores hjælp hertil koster ikke ekstra.  

 

 

Har et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega problemer med alkoholmisbrug?

Så tøv ikke med at kontakte os

 

TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00

- også weekend og helligdage -

 

Vores alkoholrådgivning er uforpligtende, og du må gerne være anonym. 

 

Behandlingscenter Søby Park

Ring før du gør noget

Kontakt Steen Beck på 86 87 12 24 eller bliv ringet op på et tidspunkt der passer dig. Vi kontakter dig i det valgte tidsrum for en personlig og uforpligtende dialog omkring situationen.

Behandlingen

 • Ankomst & Afrusning
 • Tryghed, empati og omsorg
 • Overvåget, lægeordineret, smertefri afrusning
 • Behandlingens varighed
 • Minnesota Modellen & individuel terapi
 • Opfølgning
 • Familieprogram

På professionelle behandlingshjem som Søby Park omfatter en behandling overvåget, lægeordineret afrusning, døgnophold i et terapeutisk og menneskekærligt miljø med en struktureret, individuel behandlingsplan for den enkelte patient, introduktion til Anonyme Alkoholikeres program, løsning af personlige opgaver, foredrag og undervisning i sygdomsbegreb og sygdomsforståelse, forevisning af relevante film, ene-samtaler med en personlig rådgiver, anvendelse af effektive terapiformer i gruppe og individuelt, samt en opfølgningsperiode og et familieprogram for de nærmeste pårørende. 

Arbejdsgiverbetalt behandling

Ofte ser vi, at en arbejdsgiver betaler helt eller delvist. For virksomheden er betalingen fradragsberettiget og medarbejderen beskattes ikke. Reglen gælder også enkelt mands virksomheder. 

Betaling via sundhedsforsikring

Rigtig mange virksomheder og privatpersoner har i dag tegnet såkaldte sundhedsforsikringer, som dækker alkoholbehandling på Behandlingscenter Søby Park. En mulighed er også at søge sit fagforbund eller måske en personalekasse om tilskud eller evt. lån. 

Sygemelding & lægeerklæring

Vore patienter sygemeldes fra arbejdet ved indlæggelsen. Dette tager vores læger sig af, ligesom vi sørger for lægeerklæring til arbejdsplads og evt. kommune i forbindelse med arbejdsgivers refusion heraf.

 

Udover at vi tilbyder en optimal alkoholbehandling med en succesrate tæt på 80%, har ingen andre behandlingscentre så trygge, unikke og tiltalende rammer, som vi har på Herregården Søbygaard - de er i virkelig særklasse indenfor alkoholbehandling i Danmark - vel at mærke uden vi er dyrere end andre steder. 

Vore behandlere leder den egentlige alkoholbehandling, og staben af 3 lægekonsulenter er ansvarlige for det rent lægefaglige, herunder ordination og iværksættelse af forsvarlig, medicinsk baseret afrusning. Dette sikrer fokus og sikkerhed i alle forhold. 

Som noget helt specielt for danske behandlingshjem er vore veluddannede og certificerede terapeuter tilgængelige for patienterne døgnet rundt, hvis særlige og akutte behov opstår. Sammenholdt med vores relativt lille størrelse med max. 12 patienter ad gangen, betyder det overskuelighed og tryghed for alle samt helhjertet opmærksomhed og fokus på hver eneste patient. 

 

DERFOR VÆLGER MANGE VIRKSOMHEDER BEHANDLINGSCENTER SØBY PARK

 • Fuld diskretion og anonymitet er altid en selvfølge. Ingen oplysninger eller persondata kommer ud af huset.
 • Alkoholbehandling med afsæt i Minnesota modellen, men udbygget med anerkendte og tidssvarende, terapeutiske metoder.
 • Akut patient modtagelse døgnet rundt, året rundt. Vi sørger gerne for transporten - hele landet.
 • Professionel intervention. Få vores hjælp til at motivere den afhængige til straks at gå i alkoholbehandling.
 • Stop konsekvenserne af alkoholafhængighed NU med en værdig og medmenneskelig misbrugsbehandling med en fremadrettet løsning.
 • Opfølgende ambulant alkoholbehandling og relevant kursusprogram for de nærmeste pårørende.
 • Læge tilsyn, helbreds- og medicinske forhold varetages af vore erfarne læger i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer.
 • Alkoholafvænning og alkoholbehandling varetages af vore certificerede specialister i misbrug, selv med mange års erfaring som ædru alkoholikere.
 • 5 ugers intensiv og effektiv alkoholbehandling i diskrete og i særklasse skønne og rummelige forhold på mindre Herregård.
 • Danmarks ubetinget smukkeste behandlingscenter.
 • Beliggende i smuk natur, omgivet af skov og sø og med et rigt dyreliv.

 


Har du en medarbejder eller kollega, der har behov for alkoholbehandling?

Tøv ikke med at kontakte os.

TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00

- også weekend og helligdage -

  

Vores alkoholrådgivning er uforpligtende, og du kan være anonym. 

 

 

 

Trygge rammer hos Behandlingscenter Søby Park

 

Tag det gode liv tilbage!

 

At tørlægge kroppen er den mindste del af processen frem til et ædru liv, og er ingen løsning i sig selv.

Det handler om at blive, og forblive "mentalt ædru"!

 

 

Patienten restitueres både fysisk og mentalt. 

 

Kontakt os idag for yderligere information. 

Tlf. 86 87 12 24

 

 

Unikke omgivelser

Vores omgivelser er i absolut særklasse og de mest unikke, der findes indenfor misbrugsbehandling i Danmark.