Bliv ringet op
 Vi er der for dig - Også for pårørende.  
   Telefon rådgivning er altid gratis, uforpligtende og anonymt. Kontakt os NU på tlf. 86 87 12 24   

Sådan hjælper du en pårørende med et medicinmisbrug

Sagt lige ud: På grund af sygdommens karakter og benægtelses-syndromet er det undtagelsen, at en medicinmisbruger tager i afvænning på eget initiativ, eller lige så sjældent helt og aldeles frivilligt!

 

Receptpligtig, afhængighedsskabende medicin - bivirkninger og behandling af medicinmisbrug. 

Nogle medicintyper, som f.eks. benzodiazepiner m.fl. (ofte sovemedicin, beroligende medicin), er lige så stærke og afhængigheds­skabende som narkotiske stoffer. 

Vores læger og behandlere har stor indsigt i disse medicintyper, deres bivirkninger og afhængighedsskabende egenskaber. Vi har omfattende viden og ekspertise omkring kompleksiteten i afhængigheder, hvor både krop og sind er påvirket og den afhængige selv er fuldstændig udenfor kontrol i forhold til sin egen sygdom. 

Her hjælper kun udefra kommende hjælp som hos os på Behandlingscenter Søby Park. Fakta er derfor også, at det oftest er de pårørende til misbrugeren, der må tage initiativ og vise handlekraft! Kun derved bliver en misbruger i stand til at arbejde med sin sygdom. 

 

4 ud af 5 af vore patienter kommer ud af deres misbrug med benzodiazepiner eller anden afhængighedsskabende medicin. 

 

Ring NU på tlf. 8687 1224 og hør, hvordan du får din pårørende i behandling hos os.

 

Hvordan hjælper man en pårørende med et  medicinmisbrug?

Vi tilbyder at vejlede og bistå de pårørende med at forestå en Intervention, dvs. en professionel og empatisk vinkel med motivering af misbrugeren til omgående at gå i behandling hos os for sit medicinmisbrug. 

Interventionen bør absolut KUN udføres af professionelle. Er en intervention først mislykkedes for familien selv, kan vi ikke komme bagefter og rydde op med et andet udfald.

En Intervention bør absolut kun foregå efter forudgående, kyndig vejledning og familien bør ikke selv gøre et forsøg uden professionel instruktion, hjælp og styring. Der er kun 1 skud i bøssen; og rammer man forbi, kan det ikke bare gentages eller gøres om igen.

En professionelt tilrettelagt intervention foregår i en positiv ånd og med al skyldig respekt og værdighed for alle parter, også for medicinmisbrugeren. Med den rette fremgangsmåde lykkes det med meget få undtagelser altid at overtale misbrugeren til at gå i behandling hos os omgående. 

Der er desuden mulighed for et for-besøg på Behandlingscenter Søby Park, sammen kan vi drøfte perspektiverne i et fortsat medicinmisbrug kontra behandling. Men ring inden du gør noget, tlf. 86 87 12 24. Et positivt udfald af et for-besøg fordrer stort set samme forberedelse af de pårørende som ved en intervention. 

 

Vi tør roligt love, at vi tilbyder ikke alene en kvalitetsbehandling med virkelig gode resultater, men også de mest inspirerende og i særklasse tiltalende rammer indenfor dansk misbrugsbehandling – uden vi er dyrere end andre steder.

Vi modtager patienter fra hele Danmark, både mænd og kvinder i alle aldersgrupper.

Kontakt os for en uforpligtende snak  tlf. 86 87 12 24

 


 

Behandlingscenter Søby Park

Ring før du gør noget

Kontakt Steen Beck på 86 87 12 24 eller bliv ringet op på et tidspunkt der passer dig. Vi kontaker dig i det valgte tidsrum for en personlig og uforpligtende dialog omkring situationen.

 


 

DERFOR VÆLGER MANGE BEHANDLINGSCENTER SØBY PARK,

NÅR EN PÅRØRENDE HAR BEHOV FOR HJÆLP TIL ET MEDICINMISBRUG 

 

  • Stop Medicinmisbruget og de nedbrydende konsekvenser NU med en værdig og professionel, medmenneskelig misbrugsbehandling med en fremadrettet løsning.
  • Professionel og empatisk intervention, dvs. få vores hjælp til at motivere den afhængige til at gå i behandling mod misbrug.
  • Akut patient modtagelse døgnet rundt, året rundt, evt. afhentning, hele landet.
  • Lægetilsyn, helbreds- og medicinske forhold samt patientsikkerhed og medicin nedtrapningsplaner varetages af vore dygtige og meget erfarne læger i overensstemmelse med sundhedsstyrelsens retningslinjer.
  • Misbrugsbehandling med afsæt i anerkendte og tidssvarende, terapeutiske metoder. 
  • 8-10 ugers primær misbrugsbehandling med ophold i diskrete og meget eksklusive, skønne og rummelige forhold på herregården søbygård.
  • Opfølgende ambulant efterbehandling og relevant kursusprogram for nærmeste pårørende.
  • Medicinnedtrapning og afvænningen varetages i samarbejde mellem vore laeger og certificerede behandlere og specialister i misbrug med mange års erfaring. 


Behandlingscenter Søby Park - Medicinmisbrug - behandling der virker...

Efter behandling på behandlingscenter søby park kan ca. 4 ud af 5 konstateres medicinfri og clean efter behandlingen.

De kommunale misbrugscentre har ikke tilbud rettet mod misbrug af benzodiazepiner, morfin og lignende. 
 

 


 

Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega problemer med et medicinmisbrug?

Så tøv ikke med at kontakte os.

TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00

- også weekend og helligdage -

  

Vores rådgivning er uforpligtende, og du må gerne være anonym.