Bliv ringet op
 Vi er der for dig - Også for pårørende.  
   Telefon rådgivning er altid gratis, uforpligtende og anonymt. Kontakt os NU på tlf. 86 87 12 24   

Minnesota Modellen er en af de absolut mest succesfulde behandlingsformer for alkoholmisbrug.

 

4 ud af 5 af vore patienter kommer ud af deres misbrug. 

Ring 86  87 12 24 NU og få råd om, hvordan du får din pårørende i behandling hos os.

 

Minnesotakuren og tidssvarende behandingsmetoder

 

Behandlingscenter Søby Park tager vi udgangspunkt i Minnesotakuren, men tilpasset forholdene i dag, og kombineret med andre tidssvarende og respekterede, terapeutiske behandlingsmetoder.

Vore misbrugskonsulenter er selv alkoholikere, som selv er blevet ædru med hjælp fra en alkoholbehandling. Kombinationen af selv at have prøvet en vellykket alkoholbehandling på egen krop og en professionel uddannelse, giver en helt unik tilgang til alkoholbehandlingen. Vores misbrugskonsulenter besidder en unik empati over for alkoholikeren og kan følge hans tankegang, fordi de har prøvet det på egen krop.

Derudover kender de til konsekvenserne samt den pris de pårørende betaler, som kun bliver højere som alkoholismen tager til. Vi kan også bekræfte at en umotiveret person eller lav moral ikke er årsagen til et alkoholmisbrug. I og med vores behandlere selv har en baggrund med misbrug, er vi udstyret med de rette værktøjer til at imødekomme alkoholikerens dårlige undskyldninger med en positiv og konstruktiv tilgang.

 

 


HVAD ER MINNESOTA MODELLEN?

Alkoholbehandling med minnesotakuren startede helt tilbage i 1950’erne i staten Minnesota, i USA. Her gik en gruppe læger og psykiatere sammen om at inddrage tidligere alkoholikere fra organisationen “Anonyme Alkoholikere” i deres alkoholbehandling. De opnåede markant bedre resultater end andre, hvilket var startskuddet til en ny form for alkoholbehandling.
 

 • Alkoholbehandling med minnesotakuren tager udgangspunkt i et samspil mellem uddannede misbrugskonsulenter og læger
 • Minnesotakuren ser på alkoholisme som en progressiv sygdom, som rammer hele familien.
 • En af de vigtigste faktorer i en alkoholbehandling er miljøet med højtuddannede misbrugskonsulenter og ædru alkoholikere, som sammen kan lede en alkoholbehandling.
   

Et nøglepunkt i behandlingen er at patienten befinder sig i faste og trygge rammer, hvor de kan tale frit, uden at blive fordømt eller møde manglende forståelse.
 

 • Undervejs i behandlingen arbejder terapeuten og patienten sammen om først at nedbryde patientens benægtelse af afhængigheden og omfanget af konsekvenserne.
 • Allerede kort inde i forløbet får misbrugeren nyt håb på tilværelsen og motivation til at lægge sit liv om. Det går op for patienten, at han ikke er alene om problemet og at det også kan lykkes for dem.
 • Dernæst bliver fokus rettet mod patientens indre ressourcer, så han/hun kan se på sygdommen på en konstruktiv måde og derfra vælge et liv som ædru. Et liv uden alkohol, stoffer eller støttemidler som antabus eller medicin.
 • I en alkoholbehandling arbejdes der også med patientens værdier og holdning til livet.
 • Patienten bliver gennem behandlingen og terapien rustet til et valg mellem “at drikke” eller “ikke drikke” - Hvilket er det samme som “et godt liv” eller “et dårligt liv”.
 • Patienten vil opleve store forandringer i selvopfattelsen samt adfærd. Det kommer som en naturlig udvikling gennem forløbet. De fleste får følelsen af, at de har “fundet sig selv” og får forbedret livskvalitet gennem alkoholbehandlingen.
   

Det vigtigste er at se på alkoholisme som en sygdom. Patienterne skal være bevidste om, at deres afhængighed er en sygdom. Efter en alkoholbehandling på Behandlingscenter Søby Park kan du argumentere for, at patienten bliver ekspert i deres sygdom.
 

 • En alkoholbehandling består af lektioner, foredrag, personlige opgaver relateret til alkoholisme, en til en samtaler og individuel- og gruppeterapi. Der er fokus på, at alt sker i en atmosfære der er varm og kærlig - det skaber en tryg stemning og hjælper patienten til at åbne sig.
 • Dertil vil patienten blive introduceret til AA (Anonyme Alkoholikere) programmet, samt deres netværk i hele landet, som giver mulighed for at bygge videre på læringen fra alkoholbehandlingen.
   

Alkoholbehandling med udgangspunkt i minnesota modellen er grunden til, at flere tusinde alkoholikere og andre afhængige danskere er blevet fri af deres afhængighed og dermed kan leve deres liv uden hjælp fra alkohol eller stoffer.

Du kan læse mere om minnesotakuren her


OPFØLGNING EFTER ALKOHOLBEHANDLING

 

Efter udskrivning fra alkoholbehandling vil du løbende skulle deltage i møder i Anonyme Alkoholikere. Derudover vil der være en række ambulante møder med vores misbrugskonsulenter samt samtaler via telefon eller Skype/Viper, alt efter individuelle behov.  

 

 


FAMILIEPROGRAM

 

Vores alkoholbehandling inkluderer et kursus for de pårørende.

Dette kursus er vigtigt og er altid yderst værdsat af de pårørende. På kurset lærer de om sygdommen alkoholisme, samt den indflydelse den har på hele familien og alle principperne i en alkoholbehandling. Kurset bliver afholdt af en uddannet og professionel familieterapeut, som har fokus på indsigt og empati.

Dertil er der mulighed for besøgsdage, alle søndag eftermiddage på Behandlingscenter Søby Park. Her har familien mulighed for at møde andre ligestillede familier og dele erfaring og viden vedrørende alkoholisme.

 

 

 


 

Behandlingscenter Søby Park

Ring før du gør noget

Kontakt Steen Beck på 86 87 12 24 eller bliv ringet op på et tidspunkt der passer dig. Vi kontaker dig i det valgte tidsrum for en personlig og uforpligtende dialog omkring situationen.

 


 

Derfor vælger mange Minnesota-modellen på Behandlingscenter Søby Park

 • Stop Alkoholmisbruget og de tiltagende, negative konsekvenser NU med en værdig og professionel, medmenneskelig misbrugsbehandling, hvor vi arbejder med en fremadrettet løsning.
 • Alkoholafvænning og alkoholbehandling varetages af vore certificerede specialister i misbrug, selv med mange års erfaring som ædru alkoholikere.
 • 5 ugers intensiv og effektiv alkoholbehandling i diskrete og i særklasse skønne og rummelige forhold på mindre Herregård.
 • Danmarks ubetinget smukkeste behandlingscenter.
 • Beliggende i smuk natur, omgivet af skov og sø og med et rigt dyreliv.
 • Fuld diskretion og anonymitet er altid en selvfølge. Ingen oplysninger eller persondata kommer ud af huset.
 • Alkoholbehandling med afsæt i Minnesota modellen, men udbygget med anerkendte og tidssvarende, terapeutiske metoder.
 • Akut patient modtagelse døgnet rundt, året rundt. Vi sørger gerne for transporten - hele landet.
 • Professionel intervention. Få vores hjælp til at motivere den afhængige til straks at gå i alkoholbehandling.
 • Stop konsekvenserne af alkoholafhængighed NU med en værdig og medmenneskelig misbrugsbehandling med en fremadrettet løsning.
 • Opfølgende ambulant alkoholbehandling og relevant kursusprogram for de nærmeste pårørende.


Behandlingscenter Søby Park - Minnesota-dellen virker...


Efter alkoholbehandling på Behandlingscenter Søby Park er 4 ud af 5 ædru efter behandlingen. Færre end 2% kommer ud af misbruget ved hjælp af antabus kombineret med psykolog hjælp. De offentlige alkoholambulatorier, med behandlingsforløb over 3-9 måneder har en succesrate på omkring 6-8%.

 

Læs hvad vores kunder synes om os

 

Behandlingscenter Søby Park har 5 ud af 5 stjerner baseret på 9 anmeldelser.

 


 

Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega problemer med alkoholmisbrug?

Så tøv ikke med at kontakte os.

TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00

- også weekend og helligdage -

  

Vores rådgivning er uforpligtende, og du må gerne være anonym.