Bliv ringet op
 Vi er der for dig - Også for pårørende & arbejdsgivere. 
   Telefon rådgivning er altid gratis, uforpligtende og anonymt. Kontakt os NU på TLF. 86 87 12 24   

Minnesota Modellen - en af de mest succesfulde behandlingsformer for alkoholmisbrug.

 

4 ud af 5 af vore patienter kommer ud af deres misbrug. 

 

Ring 86 87 12 24 NU og få råd om, hvordan du får din pårørende i behandling hos os.

 

MINNESOTA MODELLEN, UDVIDET OG KOMBINERET MED ANERKENDTE TERAPEUTISKE METODER

 

Behandlingscenter Søby Park tager vi udgangspunkt i Minnesota modellen, men tilpasset forholdene i dag, og kombineret med andre tidssvarende og respekterede, terapeutiske metoder.

Vores misbrugsbehandlere og terapeuter er alkoholikere, som selv er blevet ædru med hjælp fra en alkoholbehandling efter Minnesota Modellen.

Dette selv at have prøvet et misbrug og en vellykket alkoholbehandling efter Minnesota Modellen i kombination med en professionel uddannelse, giver os en helt unik tilgang til vores indlagte alkoholmisbrugere. Vi besidder en ægte empati for alkoholikeren og kan følge hans forestillingsverden og tankegang, fordi vi har prøvet det på egen krop.

Derudover kender vi til konsekvenserne samt den pris de pårørende betaler, som kun bliver højere og højere som alkoholismen tager til.

Vi kan også bekræfte at lav moral, eller en rygrad som en regnorm, IKKE er årsagen til et alkoholmisbrug!  

I og med vi som behandlere selv har en baggrund med misbrug, har vi den rette indsigt og værktøjer til at imødegå alkoholikerens dårlige undskyldninger med en positiv og konstruktiv tilgang. Vi kender jo alle løgnene og bortforklaringerne fra os selv - vi har selv brugt dem - så vi lader os ikke løbe om hjørner med. 


HVAD ER MINNESOTA MODELLEN?

 

Alkoholbehandling med minnesotakuren startede helt tilbage i 1950’erne i staten Minnesota, i USA. Her gik en gruppe læger og psykiatere på et hospital sammen om at inddrage tidligere alkoholikere fra organisationen “Anonyme Alkoholikere” i deres alkoholbehandling. De opnåede markant bedre resultater end andre, hvilket var startskuddet til en ny form for alkoholbehandling.
 

 • Alkoholbehandling med Minnesota Modellen tager udgangspunkt i et samspil mellem uddannede misbrugskonsulenter, der selv er ædru alkoholikere og læger (som ikke nødvendigvis selv er alkoholikere)
 • Minnesota Modellen ser alkoholisme som en progressiv sygdom, som rammer hele familien.
 • En af de vigtigste faktorer i en alkoholbehandling med Minnesota Modellen er miljøet med højtuddannede og specialiserede misbrugskonsulenter og ædru alkoholikere, som sammen kan lede en alkoholbehandling.
   

Et nøglepunkt i Minnesota Modellen er at patienterne befinder sig i strukturerede og trygge rammer, hvor de kan tale frit, uden at blive fordømt eller møde manglende forståelse.
 

 • Undervejs i alkoholbehandlingen arbejder terapeuten og patienten sammen om først at nedbryde patientens benægtelse af afhængigheden og omfanget af konsekvenserne. 
 • Behandlingsprogrammet og dagens struktur leder patienten hen mod, at alkoholikeren selv stiller diagnosen alkoholisme - dette er unikt for Minnesota Modellen. 
 • Allerede kort inde i forløbet får den indlagte alkoholiker nyt håb og mod på tilværelsen og motivation til at lægge sit liv om. Det går op for alkoholikeren, at han ikke er alene om problemet, og at det også kan lykkes for ham at slippe fri af alkoholismen.
 • Dernæst bliver fokus rettet mod patientens indre ressourcer, så han/hun kan se på sygdommen på en konstruktiv måde og derfra vælge et liv som ædru, altså et liv uden alkohol, stoffer eller støttemidler som antabus eller medicin.
 • I Minnesota Modellen arbejdes der også med patientens værdier og holdning til livet.
 • Alkoholikeren bliver gennem behandlingen og terapien rustet til et valg mellem “at drikke” eller “ikke drikke” - Hvilket er det samme som “et godt liv” kontra “et dårligt liv”.
 • Patienten (og familien) vil opleve store forandringer i selvopfattelsen samt adfærden hos den ædru alkoholiker. Dette kommer som en naturlig udvikling gennem behandlingsforløbet. De fleste får følelsen af, at de har “fundet sig selv” og får forbedret livskvalitet gennem alkoholbehandlingen.
   

Det vigtigste er at se på alkoholisme som en sygdom. Patienterne skal fremover være bevidste om, at deres afhængighed er en sygdom. Gennem en alkoholbehandling efter Minnesota Modellen på Behandlingscenter Søby Park kan du argumentere for, at patienten bliver ekspert i sin egen sygdom.
 

 • En alkoholbehandling efter Minnesota Modellen består bl.a. af lektioner, foredrag, personlige opgaver relateret til alkoholisme, en til en samtaler og individuel- og gruppeterapi. Der er fokus på, at alt sker i en atmosfære der er uden fordømmelse og er varm og kærlig - det skaber en tryg stemning og hjælper alkoholikeren til at åbne sig.
 • Desuden bliver patienten introduceret til AA (Anonyme Alkoholikere) programmet, samt Anonyme Alkoholikeres netværk i hele landet, som giver mulighed for at bygge videre på læringen fra alkoholbehandlingen. Anonyme Alkoholikere er en form for selvhjælpsgrupper og deltagelse er gratis. 
   

Alkoholbehandling med udgangspunkt i Minnesota Modellen er grunden til, at mange tusinde alkoholikere og andre afhængige danskere er blevet fri af deres afhængighed og dermed kan leve og håndtere deres liv uden brug af alkohol eller stoffer.

Du kan læse mere om minnesotakuren her


OPFØLGNING EFTER ALKOHOLBEHANDLING

 

Efter udskrivning fra alkoholbehandling efter Minnesota Modellen vil du løbende skulle deltage i møder i Anonyme Alkoholikere. Derudover vil der være en række ambulante møder med vores misbrugskonsulenter samt samtaler via telefon eller Skype/Viper, alt efter individuelle behov.  


FAMILIEPROGRAM

 

Vores alkoholbehandling inkluderer et kursus for de pårørende.

Dette kursus er vigtigt og er altid yderst værdsat af de pårørende. På kurset lærer de om sygdommen alkoholisme, samt den indflydelse den har på hele familien og alle principperne i en alkoholbehandling. Kurset bliver afholdt af en uddannet og professionel familieterapeut, som har fokus på indsigt og empati.

Dertil er der mulighed for besøgsdage, alle søndag eftermiddage på Behandlingscenter Søby Park. Her har familien mulighed for at møde andre ligestillede familier og dele erfaring og viden vedrørende alkoholisme.   

 


 

Behandlingscenter Søby Park

Ring før du gør noget

Kontakt Steen Beck på TLF. 86 87 12 24 eller bliv ringet op på et tidspunkt der passer dig. Vi kontaker dig i det valgte tidsrum for en personlig og uforpligtende dialog omkring situationen.

 


 

DERFOR VÆLGER MANGE MINNESOTA BEHANDLINGSCENTER SØBY PARK

 

 • Stop Alkoholmisbruget og de tiltagende, negative konsekvenser NU med en værdig og professionel, medmenneskelig misbrugsbehandling, hvor vi arbejder med en fremadrettet løsning.
 • Alkoholafvænning og alkoholbehandling varetages af vore certificerede specialister i misbrug, selv med mange års erfaring som ædru alkoholikere.
 • 5 ugers intensiv og effektiv alkoholbehandling i diskrete og i særklasse skønne og rummelige forhold på mindre Herregård.
 • Danmarks ubetinget smukkeste behandlingscenter.
 • Beliggende i smuk natur, omgivet af skov og sø og med et rigt dyreliv.
 • Fuld diskretion og anonymitet er altid en selvfølge. Ingen oplysninger eller persondata kommer ud af huset.
 • Alkoholbehandling med afsæt i Minnesota modellen, men udbygget med anerkendte og tidssvarende, terapeutiske metoder.
 • Akut patient modtagelse døgnet rundt, året rundt. Vi sørger gerne for transporten - hele landet.
 • Professionel intervention. Få vores hjælp til at motivere den afhængige til straks at gå i alkoholbehandling.
 • Stop konsekvenserne af alkoholafhængighed NU med en værdig og medmenneskelig misbrugsbehandling med en fremadrettet løsning.
 • Opfølgende ambulant alkoholbehandling og relevant kursusprogram for de nærmeste pårørende.


Behandlingscenter Søby Park - Minnesota-dellen virker...


Efter alkoholbehandling på Behandlingscenter Søby Park er 4 ud af 5 ædru efter behandlingen. Færre end 2% kommer ud af misbruget ved hjælp af antabus kombineret med psykolog hjælp. De offentlige alkoholambulatorier, med behandlingsforløb over 3-9 måneder har en succesrate på omkring 6-8%.

 

Læs hvad vores patienter synes om os

Behandlingscenter Søby Park har 5 ud af 5 stjerner baseret på 9 anmeldelser.

 


 

Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega problemer med alkoholmisbrug?

Så tøv ikke med at kontakte os.

TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00

- også weekend og helligdage -

  

Vores rådgivning er uforpligtende, og du må gerne være anonym.