Bliv ringet op
 Vi er der for dig - Også for pårørende & arbejdsgivere. 
   Telefon rådgivning er altid gratis, uforpligtende og anonymt. Kontakt os NU på TLF. 86 87 12 24   

Sådan hjælper du en pårørende i behandling af alkoholafhængighed

Desværre sker det kun sjældent, at en person med alkoholafhængighed af egen drift opsøger effektiv hjælp hos et behandlingscenter, og lige så sjældent ankommer en ny patient helt og aldeles frivilligt. Bl.a. det typiske benægtelses-syndrom blokerer for de

 

- 4 ud af 5 af vore patienter kommer ud af deres misbrug. 

- Ring TLF. 86 87 12 24 og få råd om, hvordan du får din pårørende i behandling.

 

Sandheden er, at alkoholikerens nærmeste oftest må tage initiativ og vise handlekraft! Kun derved bliver en alkoholiker i stand til at arbejde med sin sygdom. 

 

Der er mulighed for et for-besøg på Behandlingscenter Søby Park, sammen kan vi drøfte perspektiverne i et fortsat drikkeri kontra behandling af alkoholafgængighed. Men ring inden, du gør noget som helst; et positivt udfald af for-besøget kræver forberedelse af familien til akoholikeren. 

 

INTERVENTION: Med vores hjælp til indgriben lykkes det med ganske få undtagelser at overtale en alkoholiker til at komme i behandling.  

En INTERVENTION er en indgriben i alkoholikerens liv og har kun et eneste formål, nemlig at motivere og overtale alkoholikeren til at komme i behandling for sin alkoholafhængighed.

Interventionen, eller samtalen med alkoholikeren, hvor familiens ønske om at alkoholikeren går i behandling for alkoholafhængighed, kræver for det første professionel hjælp, og for det andet omhyggelig instruktion og forberedelse af familien.

Man skal vide, hvad man har med at gøre! Derfor er professionel hjælp strengt nødvendig!

Forsøger familien selv med en intervention, og det mislykkes, kan den ikke uden videre gentages – heller ikke selv med professionel hjælp i et forsøg nr. 2.

 

Kontakt os derfor, INDEN du gør noget!

 

Frud for en intervention forbereder og instruerer vi deltagerne omhyggeligt, og vores medarbejder deltager rent fysisk og aktivt ved selve interventionen: 

Hvem skal sige hvad, og hvordan? Hvordan reagerer en alkoholiker erfaringsmæssigt på et krav om omgående at tage i behandling for alkoholafhængighed? Hvordan håndteres alkoholikerens benægtelse eller bagatellisering i situationen? Er der reelle og praktiske hindringer, som gør at kufferten ikke kan pakkes nu og behandlingen påbegyndes samme dag? Hvad nu hvis alkoholikeren går sin vej? Har et nej tak til at få hjælp og komme i alkoholbehandling nogen konsekvenser fra familien side?

Spørgsmålene er mange, og de skal alle adresseres på en effektiv måde, så alkoholikeren takker ja til hjælpen.

Ligesom med alkoholikerens forudsigelige benægtelse af at have et alkoholproblem, forløber en intervention på samme vis ret forudsigeligt.

Bl.a. derfor er det så afgørende vigtigt at have en fagperson med i forberedelsen og ved selve interventionen.

En succesfuld intervention forudsætter, at man ved nøjagtigt, hvad man har med at gøre og hvilke kræfter, man er op imod!

Samtidig er det meget vigtigt, at interventionen forløber med respekt for alle parter, hermed også for alkoholikeren. Også dette forhold kræver oftest professionel hjælp, så der ikke bliver tale om et skænderi, der blot fører til opløsning og en mislykket intervention.

 

Med vores bistand til en intervention, lykkes det stort set altid, at få alkoholikeren i behandling – omgående. En afgørende forudsætning er dog, at der er 100% enighed blandt deltagerne om, at behandling for alkoholafhængighed er eneste vej frem. Er der ikke fuld enighed, kan det ALDRIG lykkes.

Vores helt konkrete hjælp og deltagelse ved interventionen koster ikke ekstra, men er indeholdt i prisen for en 5-6 ugers behandling hos os.

Vi forbeholder os imidlertid retten til at vurdere, om de rette omstændigheder og ressourcer er til stede hos de deltagende familiemedlemmer.

 


 

Behandlingscenter Søby Park

Ring før du gør noget

Kontakt Steen Beck på TLF. 86 87 12 24 eller bliv ringet op på et tidspunkt der passer dig. Vi kontaker dig i det valgte tidsrum for en personlig og uforpligtende dialog omkring situationen.

 


 

HVORDAN HJÆLPER MAN EN PÅRØRENDE UD AF ALKOHOLAFHÆNGIGHED?  

 

Vi arbejder med alkoholafhængighed på et professionelt plan, naturligvis; men udover dette har hver eneste af Behandlingscenter Søby Parks medarbejdere et stort og dybt følt ønske om, at andre alkoholafhængige og deres familier også må få en løsning gennem vores behandlingstilbud. På samme måde som vores medarbejdere fik løst deres alkoholproblem og fik et godt og rigt liv.

 

På Behandlingscenter Søby Park tilbyder vi en dybdegående og effektiv kvalitetsbehandling for alkoholafhængighed, hvor 4 ud af 5 patienter er stabilt ædru 1 år efter behandlingen.

Yderligere tilbyder vi de mest tiltalende og inspirerende fysiske rammer på en mindre herregård med 5 hektar park og et rigt dyreliv. Intet andet behandlingscenter tilbyder noget lignende – og alligevel er vi ikke dyrere end andre steder.

Vores patienter er typisk alkoholikere med hjem, job og familie i behold, men hvor det hele er ved at ramle på grund af alkoholafhængighed, så glem alle forestillinger om en ”flok bumser” og et ”drankerhjem”.

Henover et år har vi lige mange mænd og kvinder i behandling, og hvor alle aldersgrupper og sociale lag er repræsenteret. Dog har vi ikke kommunalt henviste klienter eller stiknarkomaner i behandling.

Kontakt os for en uforpligtende og gerne anonym snak med yderligere information på TLF. 86 87 12 24 – tlf. er åben fra kl. 07.00 til 23.00 alle årets dage.

 

HJÆLP TIL BEHANDLING AF ALKOHOLAFHÆNGIGHED PÅ BEHANDLINGSCENTER SØBY PARK

 

  • Stop alkoholafhængighedssyndromet og dens konsekvenser NU med en værdig, effektiv og professionel, medmenneskelig misbrugsbehandling.
  • Få vores hjælp til en professionel og empatisk intervention, dvs. til at motivere den afhængige til omgående at gå i alkoholbehandling.
  • Akut patient modtagelse døgnet rundt, alle ugens dage året rundt. Evt. afhentning, hele landet.
  • Lægetjek, helbreds- og medicinske forhold samt patientsikkerhed tager vore dygtige læger hånd om i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer.
  • Alkoholbehandling funderet i Minnesota-Modellen, opdateret og udbygget med anerkendte og tidssvarende, terapeutiske metoder. 
  • 5 ugers effektiv alkoholbehandling med ophold i diskrete og herskabelige, skønne og rummelige forhold på Herregården Søbygård.
  • Opfølgende ambulant efterbehandling og terapeutisk kursusprogram for de nærmeste pårørende.
  • Alkoholafvænningen varetages af vore fastansatte, certificerede behandlere, der er specialister i misbrug med mange års erfaring som ædru alkoholikere.
     

 

BEHANDLINGSCENTER SØBY PARK - BEHANDLING AF ALKOHOLAFHÆNGIGHED DER VIRKER​

 

Efter alkoholbehandling på Behandlingscenter Søby Park kan ca. 4 ud af 5 konstateres ædru. De kommunale alkoholambulatorier, med behandlinger over 3-9 måneder har en succesrate på omkring 6-8%. Mindre end 2% kommer ud af misbruget ved hjælp af antabus kombineret med psykolog hjælp.
 

 


 

Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega problemer med alkoholmisbrug?

Så tøv ikke med at kontakte os. 

 

TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00

- også weekend og helligdage -

 

Vores alkoholrådgivning er uforpligtende, og du må gerne være anonym.