Bliv ringet op
 Vi er der for dig - Også for pårørende & arbejdsgivere. 
   Telefon rådgivning er altid gratis, uforpligtende og anonymt. Kontakt os NU på TLF. 86 87 12 24   

Hvornår er man alkoholiker?

 

4 ud af 5 af vore patienter kommer ud af misbruget. 

Ring TLF. 86 87 12 24 og få råd om, hvordan du får din pårørende i behandling hos os.

 

Når de fleste hører ordet alkoholiker, popper billedet af manden på bænken op - eller dem, der sidder på byens værtshuse fra tidlig morgen til sen aften og drikker. Vi tænker ikke på dem, der drikker, mens de på overfladen har et helt almindeligt og tilsyneladende perfekt liv.

Det er alle dem, der har familie og et arbejde, som de passer til punkt og prikke, men som har et drikkemønster og som drikker så meget, at de er alkoholikere. De drikker bare ikke på den samme måde som manden på bænken eller dem som sidder fast på værtshus - her menes der både, at de ikke nødvendigvis drikker gennem hele dagen, men kun på udvalgte tidspunkter og dem, der generelt er gode til at skjule, at de drikker.

Desuden manifesterer alkoholismen sig groft sagt i 3 stadier, hvor dem, som endnu fungerer med job og familie befinder sig i stadierne 1-2, mens stadie 3 er "manden på bænken", hvis han da ikke er død af druk, inden han nåede derned.

Gruppen med hjem, job og familie er sværest at spotte, ikke kun for familien og arbejdsgiver, men også for sundhedspersonale. Denne gruppe er gode til at skjule, at de drikker så meget og i et mønster, at de også er ramt af sygdommen alkoholisme. Man lider af alkoholisme, når ens misbrug og alkoholen har taget styringen i ens liv.

 

HVAD ER ALKOHOLISME

 

Det er vigtigt at slå fast, at der er tale om en alvorlig sygdom, som alle mennesker kan udvikle, hvis omstændighederne er til stede. Alkoholisme findes hos begge køn og i alle sociale lag, og alkoholisme skeler ikke til høj eller lav.

En alkoholiker udvikler tolerance overfor alkohol over tid, fordi kroppen vænnes til større og større mængder af alkohol. Øget tolerance vil sige, at der skal større og større mængder alkohol til for at opnå samme virkning. Da alkohol er afhængighedsskabende, vil mangel på alkohol derfor også på et vist stadie medføre alvorlige abstinenser hos alkoholikeren.

Samtidig med alkoholismen følger personlighedsændring. Langt de fleste pårørende oplever alkoholikeren som 2 personer – den rigtige person elsker og holder de af, mens den alkoholiske personlighed bliver mere og mere uudholdelig. Med alkoholismen følger også en generelt nedsat funktion i hverdagen.

Endelig er et af tegnene en klar benægtelse hos den alkoholikeren omkring indtagelsen af alkohol og omfanget heraf. Det kan derfor være svært for de pårørende at starte en dialog med alKoholikeren, og ofte gør det bare ”stemningen” værre.

 

SYMPTOMER PÅ AT MAN ER ALKOHOLIKER

 

En alkoholiker vil drikke mere, end vedkommende havde planlagt, både til sociale arrangementer, men også alene. Langt de fleste alkoholikere drikker, når de er alene, hvilket gør det svært at opdage for de pårørende. Alkoholikeren bruger enorm energi og tid på planlægning for at skjule drikkeriet. Desuden har de en tendens til at sætte misbruget i system, så de f.eks. drikker på bestemte tidspunkter eller bestemte steder.

Endnu værre er alkoholtolerancen og den tilhørende afhængighed, der samtidig giver ændringer i personligheden, hvor alkoholikeren ofte giver andre skylden og bruger personlige problemer som grunden for at blive ved med at drikke, da det dulmer de psykiske smerter vedkommende ganske givet har.

På Behandlingscenter Søby Park har vi derfor en telefonlinje, hvor du som pårørende kan søge rådgivning og støtte. Det skaber ofte store konflikter, når pårørende velmenende vil hjælpe en alkoholiker, og vi anbefaler, at du aldrig gør det alene, men altid har professionelle, der hjælper med den intervention, der skal til, så alkoholikeren kan få den nødvendige behandling.

Hjælpen til at blive alkoholen kvit kommer ikke fra alkoholikeren selv, det første skridt skal være et bestemt, men kærligt og omsorgsfuldt skub i den rigtige retning, og her står Behandlingscenter Søby Park klar til at hjælpe. 

 

PERSONALET PÅ BEHANDLINGSCNTER SØBY PARK

 

Vore dygtige behandlere står for den egentlige alkoholafvænning og alkoholbehandling, og staben af 3 faste lægekonsulenter har ansvaret for alt  det rent lægefaglige, bl.a. ordination af betryggende, og stort set smertefri medicinsk baseret afrusning, suppleret med NADA akupunktur. Denne kombination af medarbejdere sikrer fokus og sikkerhed på alle områder. 

Helt specielt for et dansk behandlingscenter er vore terapeuter og behandlere tilgængelige for patienterne på alle tider af døgnet, hvis akutte og særlige behov opstår. Med vores relativt lille størrelse med max. 14 patienter ad gangen, betyder det overskuelighed og tryghed for alle samt helhjertet opmærksomhed og fokus på hver eneste patient. 

Udover at vi tilbyder en optimal alkoholafvænning og dybdegående alkoholbehandling med en succesrate nær de 80%, byder ingen andre behandlingscentre på så trygge, unikke og tiltalende rammer, som vi har på Herregården Søbygård - de er i absolut særklasse indenfor alkoholbehandling - vel at mærke uden vi er dyrere end andre steder. 

 

OM BEHANDLINGSCENTER SØBY PARK

 

Vi er et mindre behandlingshjem med plads til max. 14 patienter ad gangen. Dette sikrer tryghed og overskuelighed for alle samt medarbejdernes helhjertede fokus på hver eneste patient og dennes familie.

Vore fysiske rammer på Herregården Søbygård er i særklasse og unikke indenfor misbrugsbehandling i Danmark. Vores behandlingsresultater ligger helt i top.
 

 


 

Behandlingscenter Søby Park

Ring før du gør noget

Kontakt Steen Beck på TLF. 86 87 12 24 eller bliv ringet op på et tidspunkt der passer dig. Vi kontakter dig i det valgte tidsrum for en personlig og uforpligtende dialog omkring situationen.

 


 

DERFOR VÆLGER MANGE BEHANDLINGSCENTER SØBY PARK, NÅR EN PÅRØRENDE VISER TEGN SOM ALKOHOLIKER

 • Professionel, empatisk intervention med værdighed for alle parter. Få vores hjælp til at motivere den afhængige til at droppe sit Alkoholmisbrug med effektiv hjælp i en misbrugsbehandling.
 • Stop Alkoholmisbruget og de tiltagende, negative konsekvenser NU med en værdig og professionel, medmenneskelig misbrugsbehandling, hvor vi arbejder med en fremadrettet løsning.
 • Alkoholafvænning og alkoholbehandling varetages af vore certificerede specialister i misbrug, selv med mange års erfaring som ædru alkoholikere.
 • 5 ugers intensiv og effektiv alkoholbehandling i diskrete og i særklasse skønne og rummelige forhold på mindre Herregård.
 • Danmarks ubetinget smukkeste behandlingscenter.
 • Beliggende i smuk natur, omgivet af skov og sø og med et rigt dyreliv.
 • Fuld diskretion og anonymitet er altid en selvfølge. Ingen oplysninger eller persondata kommer ud af huset.
 • Alkoholbehandling med afsæt i Minnesota modellen, men udbygget med anerkendte og tidssvarende, terapeutiske metoder.
 • Akut patient modtagelse døgnet rundt, året rundt. Vi sørger gerne for transporten - hele landet.
 • Professionel intervention. Få vores hjælp til at motivere den afhængige til straks at gå i alkoholbehandling.
 • Stop konsekvenserne af alkoholafhængighed NU med en værdig og medmenneskelig misbrugsbehandling med en fremadrettet løsning.


Er du akoholiker og har du brug for hjælp? -Behandlingscenter Søby Park - Alkoholbehandling, der virker... 

Efter alkoholbehandling på Behandlingscenter Søby Park kan 4 ud af 5 konstateres stabilt ædru. De kommunale alkoholambulatorier, med behandlinger over 3-9 måneder har en succesrate på omkring 6-8%. Mindre end 2% kommer ud af misbruget ved hjælp af antabus kombineret med psykolog hjælp.
 

 


 

Har du selv, et familiemedlem, en ven, medarbejder eller kollega problemer med alkoholmisbrug?

Så tøv ikke med at kontakte os.

TLF. 86 87 12 24 er åben kl. 07.00 til 23.00

- også weekend og helligdage -

  

Vores rådgivning er uforpligtende, og du må gerne være anonym.